nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

01 January 2011

1/1/11

Happy new year, selamat tahun baru. Actually aku tak rasa beza sangat bila sambut tahun baru nih. Kalau nak cerita soal azam, takyah cakap la. Macam2 azam dah aku wat. And ada setengahnye tercapai, Alhamdulillah macam yang untuk tahun 2008, SPM. Tahun baru kalau kita fikir, tak ada ape yang special sangat pon, kecuali time nak dapat dividen ASB da nak dekat. Haha.

Masalah aku plak tiap kali tahun baru, ialah pasal tarikh ni. Kalau dulu time kecik2, darjah satu, cikgu masuk kelas, kene wat garis lurus kat belah kiri page buku tulis, then kat atas tu wat 2 line horizontal kecik, belah kiri kanan. Korang pon taw, satu hari, satu lagi tarikh. Sampai sekarang aku still tak taw pe function line lurus tu ek? Maybe nak isi masa lapang kot. Dulu darjah satu mane reti nak pegi kat awek mintak nombor tepon. Walaupon dulu tahun baru suasana dah baru, tapi aku still akan tulis yang tahun lepas punye tarikh. Masalah tol subconscious mind aku nih.

Tahun baru, mercun confirm ade. Kat kawasan rumah aku tu, tah kat belah mana tah, ade la mercun, tapi sayang, dari rumaha ku just Nampak cahaya sket2 je. Then dengar bunyi2. Tiap2 tahun, even da taw xkan Nampak bunga api, aku still dok kat luar umah nak tengok, melangut lagi. Masalah kan?

Bila da masuk zaman university, takwim study da berubah. New year mungkin seminggu sebelum korang midterm, so takleh la nak hepi2 sangat. Tak pasal2 2nd week da sedey dapat result tak cun. Kan tak best cmtu?

Benda yang best pasal tahun baru? Tah, aku pon taktaw. Bukan nak tunjuk baik, tapi aku agak terkilan aritu xdapat pegi masjid untuk doa akhir, and awal tahun hijrah. Camne la bleh terlupe plak. Heish. Xde rezeki..
Pape pon, semoga 2011 ni jadi tahun yang terbaik untuk semua orang. Peace!

p/s: aku set time baek punye nak release post nih, 1:11am, 1:1;11.. wah, bertamabh ensem la aku cmni!

3 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

cimut munniey :) said...

bravoooooo! nice date nice time .

monsterisme.com said...

camner leh lupa paan?aku dari dulu nak wat tak wat2 sampai sekarang.lg dahsyat!hahahaa

FiesyaaChacha said...

azam kawen da ade? hehe :)

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails