nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

31 July 2010


Sekejap je da seminggu. Lately paanthology nih macam da terbiar coz aku macam2 keje kene buat disamping kelajuaan internet ditahap yang sangat-sangat-sangat-sangat lambat. Demm. Da jarang da singgah blog orang. So sebab hari ni hari sabtu, leh la on9 puas2.
Perempuan jadian? Ape itu perempuan jadian? Macam serigala jadiankah? Tengok bulan mengambang je terus evolve jadi garurumon, eh silap, tu digimon.

Actually ape yang aku maksudkan perempuan jadian tu bukan yang macam korang salah tafsirkan. Tapi ialah bende yang agak “normal” kita tengok walupon tak normal. Iaitu pondan ataupon dalam bahasa orang pandai transsexual. (sila baca dengan nada geli oke!)

Aku tak suka sebenarnye golongan amphibian seperti ini, dan tak perlu diterangkan rasanya. Bukan diskriminasi, tapi tah la, haha. Ape aku merepek nih? And tah beberape bulan lepas tah, rumah jiran aku yang kosong tu da didiami, bukan oleh makhluk halus, tapi makhluk berbulu kaki tapi dicukur.

Kehadiran dorang ni sangat2 kelakar dan tiap2 ari aku tergelak coz kol 12 camtu dorang balik kerja nak pergi kerja 1 lagi. Alahai, dari jauh cun je, mantop gitu. Datang dekat, DOT DOT DOT. Tak nak mencarut, praktis untuk bulan pose.

Pernah sekali tu aku kua nak pegi 7E. Dalam kol2 camtu. Dan2 plak si”awek” kua rumah. Body mantap. Tapi tak ori. Takde cop halal or sirim pon. Cop geng blogger Ben sah2 takde. Aku pon terfollow. Dia bajet aku ushar best kat dia la. Siap hayun2 rambut lagi. Confem baru bangun tido. Kol2 baru mandi? Then sampai kat mana tah, ade orang tegur dia. Hahahahahaha. Suara semacho M.nasir. kalo dari jauh macam pompuan je. Badan slim. Takde la berketak2 macam biasa.

Yang agak pelik dan hairan bagi aku (sebab aku tak pernah terpikir, otak suci) ialah dorang duduk serumah dengan mat rempit. Sumpah kelakar. Pernah satu hari tu, “si mat” ni tengah spray rim dia kaler oren, ape bengong rim kaler oren? Tak ganas lansung, then “si minah” tu dok tengok je kat pintu rumah sambil posing lagi. Pakai baju tido pompuan. Sumpah geli. Da macam laki bini da gaya dorang.

And kalo tiap hari jumaat aku nak pegi solat jumaat, mesti lalu rumah dorang. Tak taw la aku ni comey ke hape. Tapi setakat kene suwit (bunyi mengorat) tu bese da. Rase macam nak tunjuk je jari tengah tangan kiri ngan kanan aku, dua2 serentak . Tapi bila pikir takot dorang pegi berak depan umah aku kang, tak jadi ler. Aku jalan terus pandang bawah konon2 malu gitu. Ahaks. Shit.

next entry aku citer pasal pondan wat birthday party kat tempat aku keje lepas spm plak..

29 July 2010

Minggu ni agak busy, sampai aku tak pergi kelas pagi ni. Tak pe r.. tido lagi penting kan kan?
Nak sambung cerita pasal Melaka nih, time kedatangan aku yang pertama, cewah, macam ayat buku teks sejarah pulak. Buku yang aku susah nak khatam sejak form1 lagi. Time tu aku darjah5 kot time mula2 pegi Melaka. Bercuti ngan family. Then stay la kat chalet kat tanjung bidara, best gak. Malam2 macam rebut topan je. Sejuk je. Pagi2 lepas subuh pon lepak tepi pantai.



 Then macam2 tempat la yang aku ngan adek bradik tak pernah pegi kitorang pegi. Ade la amek gambar cket2. Time tu sume pose skema je. Berdiri tegak. Aku pon tak taw nape camtu. Aura photogedix tak kua lagi time tu. time tu camera jenis lame, pakai Kodak tu. so tak leh la nak ushar2 gambar, da pegi cuci baru leh tengok lubang idong sorang2. Jap ek, nape orang cakap cuci gambar? Tak terpikir plak aku. Heish..



Then tak lama pastu, kat umah la, aku pon yang bijak laksana alberto Einstein nih pon nak ushar2 la camera tu. bese la, tak pernah bukak camera. Aku pon port baek punye. Kat umah aku, cari tempat sunyi sket, tengok dalam cerita kat tv, org bukak camera tgok filem dye, fuh. Cambest kan? Aku pon bukak la.


Sekali terkantoi ngan mak aku. Then kene sound la. Actually kalo camera jenis tu filem dia exposed kat sunlight, sume gambar akan hilang. Tapi aku mene taw. Mengamok la mak aku. Haha. Aku pon tengah blur2 lagi time tu, layan jela. Tak lama pastu, time aku masuk TGB, or MRSM JASIN, mak aku sampai da muak da pergi Melaka. Amek la gambaq puas2. Adik aku pond a ikut jejak aku. Time darjah1 dia wat bende same gak. Tapi bapak aku tak marah pulak. Tak aci!!


Tengok orang pakai DSLR, jeles gle aku. Tapi aku cam cuak je nak amek gambar. Maybe sebab tu la aku tak jadi photogedix and photographer.

p/s: tak pasti ade sambungan lagi ke tak...

27 July 2010

Agak lama tak update blog nih.. sampai kadang2 da lupe da cmne nak wat entry and blogwalking sume. Oke, itu tipu.

Actually baru hari ahad lepas aku baru balik dari muadzam shah, Pahang coz join program perintis yang PSSGM UNITEN putrajaya and muadzam wat. Agak best la. Tapi kalo nak cite maybe korang tak maw baca kot. Sumpah letih gler tapi sangat2 best and tambahan banyak “bunga” kat sane.. hehe..

tiap kali amek gambar mesti aku pejam mata

Melaka, ade ape ngan Melaka? Tak de pape pon. Cume bila terdengar Melaka, mesti aku teringat la pengalaman yang pelik2 je aku time 2tahun study kat sane. Aku dulu time form4 masuk asrama, kat MRSM TUN GHAFAR BABA Jasin Melaka. Sekolah terbaek pernah aku pergi sepanjang hidup aku, yang banyak bagi experience and yang da banyak ubah aku.

1st of all, bagi yang duduk Melaka, or jasin especially mesti taw camne geogafi kat sane kan? Dari Metropolis Jasin nak ke Bandar hilir tu pon makan masa dalam sejam gak. Tambah ngan trafik light yang mengiringi jalan lurus. Da la tak banyak kete. Maybe saje je nak ajar orang supaya lagi sabar kot. Takpe. Nasib bek bapak aku sabar time drive. Sebab tu name dia Sabri.


Kalo korang perasan, lepas dari Jusco, tak taw name exact tempat tu, nak ke Bandar hilir akan ada 1 fountain. Agak cantik la. Selalu jadi spot orang amek gambar. Then ade satu masa tu, time aku baca paper, jadi front page kat paper tu ade orang baling shampoo dalam tu, and berbuih sampai ke jalan. Sumpah kelakar. Yela, air dalam tu kan circulate dalam tu je. Confem ar berbuih je. Then tiap kali aku lalu situ time outing ngan mak bapak, confem tergelak je. Orang pandai sangat pon payah gak.

Then satu lagi, semua orang taw rasenye yang Melaka sekarang da takde sultan kan? Juz ade Yang Dipertua je. Tapi, kat jasin, or lebih tepat and accurate tanpa sebarang ragu2, ade sorang orang gila nih. Memang garang gile. Selalu je lalu depan gate maktab aku. And yang kelakar pasal dia nih, time aku makan time spm, aku kene stay time tu coz amek subjek rekacipta. Then orang gila nih pon jerit la, “mana sultan Melaka? Sapa dia? Meh aku parang dia, B0^#%^! Minyak naik, semua naik, menyusahkan rakyat.” Sumpah kelakar giler. Aku rase macam nak hempuk je buku teks sejarah dari form1 sampai form5 kat kepala dia, then cakap “ Melaka takde sultan la derr” haha.

Bersambung... (nak tido petang)

22 July 2010

Lepas blaja topic baru, terus dapat quiz dan-dan tu gak. Ngan tak ready nye, macam2 gaya da aku tengok. Tapi at least oke la gak lecturer aku yang jambu tu wat camtu. Atleast lepas fresh blajar tu terus leh adapt ngan soalan. Takde la lepas 5bulan baru nak study macam aku slalu2 buat kan?

kasam? pekasam??

Tapi subjek circuit nih so far cam oke je. Harap2 oke sampai final ar..

Nak cerita pasal Hindustan nih, bukan ape, tapi betul2 jadi time jawab quiz aritu. Actually ada derma darah kat tempat aku, so ramai la nak derma darah. Best kot, dapat air kotak ngan roti free. Tapi aku tak nak, bukan takot jarum, tapi belum bersedia, tunggu sampai seru la nanti.

aku tak takot pon sebenarnye

Mengikut research yang aku wat, ececeh, lepas derma darah akan rasa macam lemah2 badan sikit, yela, maybe sebab darah da kurang darah, oxygen pun tak cukup kan? Tapi aku tak pernah rasa. So tak taw la betul ke tak.

Cam bese, lecturer tu memang suka benor bagi quiz lepas masuk topic baru. Maybe tak kira markah kot, juz nak test2. Then tengah dok tenung2 soalan, and sambil2 tu tenung jawapan orang sebelah sama, ada la budak pompuan nih tiba2 macam lemah je badan, effect dari derma darah kot. So si hero, boyfren dia la, panggil la lecturer, tapi macam kelakar gak, sebab time mula2 aku tak taw ape sebab dia macam nak pengan. Dalam hati aku , aku gelak je. “Tak kan jawab quiz pon nak pengsan?”

nodal analysis

Dorang pon panggil la nurse kat luar tu. nasib bek tempat derma darah dekat je ngan kelas aku. Kalau buatnye derma kat tempat jauh sket, tak taw la. Nurse tu pon bagi la air laici sekotak. Aku yang tengah kering tekak dok ushar panas jela. Nasib bek bukan bulan puasa.

Da abes jawab soalan quiz, da keluar kelas, aku tengok dak pompuan tu rilek je senyum borak2 ngan boyfren dia. Heish.. drama Hindustan betul r..

21 July 2010

Kringgg!!!!

Babeng! Bingit tol, sape plak main fire alarm nih. Tak berguna tol. Ingat pak arab mane la yang gatal tangan dok usik2 fire alarm. Bunyi tak nak kuat plak macam jam loceng dok sblah telinga. Tapi bunyi fire alarm ni lagi kuat, sebab alarm clock tu pon tak mampu kejutkan aku bangun.

Then tak lama pastu, ada seorang mamat ni ketuk tingkap plak. Aku yang sedang asyik menelaah advance calculus bertambah runsing la. Tak guna. Rupenye ajk blok. Bukan blog paanthology. Tapi blok. Siap pakai jaket keselamatan yang macam orang amek test motor JPJ plak. Haha. Macam la aku tak pernah. Dulu pon aku ajk gak. Sumpah bosan nak pegi ketuk pintu sorang2, soh pegi kumpul kat dewan. Lantak ar.. bukan hal aku, tu je aku piker time tu. janji aku ketuk.

Kalo pikir2 balik, macam menyesal plak aku apply jadi ajk dulu. Cam tak kene time plak. Ajk special dia dapat rumah, tapi aku apply time aku wajib dok dalam. Tak taw la ape masalah aku time tu. pegi interview leh dapat plak. Tu yang layan je.

Then kitorang pon macam malas je nak pegi dewan tu. padahal dorang bukan suruh buat ape pon. Juz dok dengar je ape dorang nak cakap. Tapi nak lari gak kitorang. Tak kira! So kitorang pon pegi la lalu kat mini stadium nih, siap derma darah 2-3gelen kat nyamuk. Moga2 ko sihat ye nyamuk. Nak duduk dalam bilik pon dorang tutup power supply. So same gak. Nyamuk tetap kenyang.


Da jadi macam pelarian je kitorang tadi. Nak lari sembunyi2 malam2, tapi masing2 dok pakai baju putih. Sah2 la kantoi kan? Tapi layan, malas dengar dorang capup cakap punye pasal.

Da agak2 lampu da on balik, kitorang pon on la. mood nak study da abes.. Ape lagi, paanthology la..

Tapi yang peliknye, time kat mini stadium tu, ade sorang pak arab nih jalan2, macam jog kat track tu. Tapi sorang2 je. Brape kali tah dia dok pusing je sorang2. Tak ke pelik kalo ada orang dok jalan sorang2 malam2 kat stadium yang dalam gelap. Cara jalan dia steady je. Tak laju, constant je. So kitorang pon malas nak tegur2, wat bodo je. Tapi serius pelik r. Tapi orang arab kat sini memang perangai pelik pon.

20 July 2010

korang yang muda mudi dok asrama tu, mesti adegan lipat melipat kain tu ada kan? paling tak pon 2-3 helai baju. tapi dengar2 cerita, ada gak yang tak lipat, just sangkut je, tak pon campak je mne2, tak taw la betol ke tak.. hehe. aku rajin oke!

View Image
ni bukan locker saya oke! rembat dari yahoo..

so entry kali ni aku tunjuk video orang yang pandai tapi malas. tapi selain senang, at least baju yang korang lipat tu jadi cun la kan? takde la bersepah macam kandang haaaa... malas nak sebut.

nanti aku nak try gak r.. hehe.. leh wat meniaga nih.. wat semat2, lukis gambar doraemon sikit, pikachu sikit, bunga2 sikit.. confem meletop! pakcik kayo!!






tapi serius style.. oke la, aku nak gi lipat kain.. aku rajin. bukan cam korang.. babai..
MySpace

18 July 2010

Korang semua mest nak tahu kan? Kalo tak kenape korang baca entry aku kan? oke la, tapi tak boleh beritahu awal2, nanti tak surperais(suprise) plak.. aiseh.. Skema plak ayat nih..

Tapi sebelum tu korang kene janji dulu, jangan bagitahu orang lain. ni bende khas untuk ko je. Yela, ko penat2 datang sini baca, orang len pon dapat gak. Kan? Tapi kalo korang tak nak tahu, tak yah la sambung baca. Wat penat korang je.

amaran keras, jangan sambung baca kalau tak nak tahu

Setiap orang mesti ada makanan kegemaran kan? Tapi bukan tu point disini.. Saje je nak panjangkan entry. Aku makan je ape2, asalkan menu tu kalo leh lain sikit dari menu kat upten tu. aku da naek muak da makan bende same hari2, kari, ayam goreng, kalo tengok bulan macam mengambang lain macam je, order lain pulak, daging rendang takpun kambing kat mamak tu. tak pun nasik lemak. Makan nasik lemak tapi badan tak naik2 lemak.

Upten sekarang pon da ade gerai jual air dah. Sunguh tak best bila korang yang selama setaun dok sane leh order air sambil tangan dok cedok lauk, tibe2 kene tukar habit berjalan pegi kaunter air, beratur plak, then order air. Serius tak best.

Itu je kot aku merepek. Korang nak tahu kan? Tengok la kat bawah ni. Pastu order kat kedai berhampiran anda. kalo pandai buat sendiri lagi bagus. 10 markah aku bagi.



jeng jeng jeng
















tengok gambo jela yeop..

Aku da warning awal2, kalo taknak, jangan sambung baca. Jangan marah ha...

p/s: aku tahu ejaan tahu sebenar adalah tauhu. So jangan beritahu aku wat typo.

sekian

17 July 2010



Hari sabtu hari ni. Ada ape ngan hari sabtu? Takde pape. Still same je rutin aku. Bangun lambat, then makan. Tapi hari ni aku ada misi baru. Ha.. misi ini dinamakan “Misi Mencari Tali Kasut”

tiada kaitan dengan entry ini. harap maklum

Actually semalam baru beli kasut baru, tapi bundle je. Murah pon murah. And ada orang kata bundle nih confem ori coz dealer tu memang tak campur ngan yang cikai2 punye. Tapi tu aku tak taw la. So far, aku tengok bundle ni oke je, Cuma kene pandai pilih la. Kasut, baju, seluar kadang2 bau hapak je. Kalo da camtu, confem aku tak beli. Tapi tengok tujuan gak. Kalo aku nak racun sape2, tak pun nak buat ikan kat tasik mane2 terapung ke, boleh la. Campak je, confem segala bacteria buat kenduri je kat dalam tu. Jangan pasni ade virus baru nama virus P44N suda. Tak pasal2 aku g JPN tukar nama jadi John.

Nak beli kasut pon kadang2 kene tengok gak. Terkejut aku tengok dalam Discovery semalam. Cerita Some Assembly Required camtu la. Ala2 cam dorang masuk dalam factory then explain la pasal product assembly. Best gak. Dulu kecik2 ske tengok cite masak, lagi2 yang J’Onn.. hehe..

Oke cukup merepek. Actually dia tengah explain pasal 1 brand kasut nih. Malas nak mention. Tapi maybe kat pasaran sane je kot. Dia guna pig skin untuk sneakers dorang. Tapi tu bukan yang jenis yang aku minat la. Kalo korang nak taw, tengok la kat Discovery. Pape hal pon, kene cek la “bintang 3” kat kasut yang korang nak beli. Da ade “Brand Bintang 3”, taw2 la nak buat pe.

babi betul..(bukan mencarut)

Dulu aku pegi mid pon HAMPIR-HAMPIR terpegang kasut yang made from pig skin nih. Lawa kasut dia. Puma Ferrari. Sape x geram? Bila datang dekat, ada tag kuning. Da pegang kat tapak tumit dia ( plastic oke!) baru perasan tag tu tulis “MADE FROM PIG SKIN”. Terus keluar la aku. And dah jadi habit kalau nak tengok kasut, aku tengok betul2 dulu.

semat ouh..

And aku punye kawan pon pernah je kene cam aku. Tapi da takleh nak wat ape la. Da terpegang. Bese la. Pompuan.. Hehe. Then SMS aku camne nak buat. Kelaka plak. Malas nak sebut nama ko, aku taw ko baca blog aku. Hehe.

Kasut yang aku beli tu tak taw la ori ke tak, da check “Brand Bintang 3”, oke. Da check tapak, bebas tahi, oke. And dia punye leather pon oke lagi. Takde koyak sangat. RM50 dia letak, angkat. Takde hal punye. Da balik, aku rendam Clorox, putih sikit tapak dia tu. Then saje2 je nak usher kat webpage converse, nak tengok harga, walaupon da taw RM50 tu da kiira murah.

$125 tu brape RM ek??



So kira berbaloi la kan? win some, lose some. Janji aku pegi kelas pakai kasut. Saiz pon muat2 je. Memang da jodoh agaknye. Cewah..

Tapi problem kasut nih, tengok tali dia pendek semacam je. Ade 2 lubang lagi tak cover. Sebab tu aku nak pergi cari tali kasut lain. susah betul nak cari kat sg.blog, opps silap. Sg.bloh nih.. so pakai jela dulu. Kalo korang jumpe aku jangan tegur plak “ey paan awat tali hang pendek? Sunat ka?”. Memang aku bagi rasa la kasut convese kat pipi korang..

nak rasa sekali? dush!!


16 July 2010


Yess! dapat gak akhirnye. Ingat korang je dapat cek ratus2? aku pon dapat la. pasni nak buat ape ek ngan duit nih? Pegi rembat Bigmac 2ketul then makan sampai lebam..

Agak2 korang, sape bagi aku duit sebanyak nih? keje kejap je, dalam 15min camtu, dapat plak Rm100, sumpah masyuk giler.. Teka la cepat, teka.. teka..
sekadar hiasan, kui kui kui

Ye.. jawapan korang SALAH. bukan dari nuffnang atau dari mane2 advertisement company. Tapi dari USK.. taw ke korang ape tu USK? tak taw sila google. confem tak dapat.

USK tu ialah Unit Seni dan Kebudayaan kat UNITEN nih.. Actually ni la upah untuk aku wat demo or dalam bahasa sastera orang kata, PERSEMBAHAN untuk majlis kat Uniten sempena menang award 5S tu.. ala, yang seiri, seiton and sume2 tu. kalo orang dalam industry taw kot.. so dorang pon soh kitorang wat demo tu. tak taw plak dapat upah. Mula2 kitorang niat ikhlas je. haha.. Sekarang da jadi tak ikhlas, salah sape? hang pikiaq la sendiri..




Ni la video time kitorang practice aritu.. simple2 je. takde lawan2 pon.. depan menteri, takkan nak lompat2? tengok balik, macam power rangers pon ade gak.. kan?

video
speaker anda tidak rosak.. memang takde suara...


So lepas kalo ade event besa2, confem ktorang da tak malas2 lagi.. hehe..

15 July 2010


Wah, da 200.. cepat tol Paanthologist bertambah. Sejak aku start buat Paanthology 16june hari tu, jelez je tengok orang yang ada follower ratus2, ribu2.. haha. Alhamdulillah.

terima kasih la kat korang sebab sanggup follow blog yang tah-ke-hape-hape aku nih, aku pon stil baru and still belajar selok belok blogging. so harap dapat la korang bagi tunjuk ajar.

Nak buat kenduri, tak dapek la, juz dapat cakap terima kasih jela..


Hehe , tengkiu2!

p/s: pening kepala, baru sampai umah.. uish..

MySpace

update: baru perasan sok cukup la sebulan paanthology... Alhamdulillah..

10 July 2010

Selalu kalo ada mancis korang wat ape? Selain bakar-membakar semua bende yang boleh terbakar sampai terbakar, pe lagi korang leh wat? Ha, ini dia, bukan magik atau silap mata, tapi kerja yang tak berfaedah.

Ni kira tutorial la gak. Tapi takde kaitan rasenye ngan blogspot or wordpress. Hehe. Suka2 je nak isi masa lapang. Time tengah surf youtube, camne leh jumpe pon tak taw la. Cambest je kan? So aku pon study la the mechanics of matchstick and the other nonsense usage. Jangan search coz korang memang tak kan jumpe. Aku saja2 reka ayat tu bagi sedap sikit.

Cambest kan? Tak guna gam tapi leh solid-molid gitu. So aku pon try la. Pergh, Nampak senang-kacang je. Cuba try tengok. Wat aku ilang sabar je. Tapi takpe, da siap, fuh, puas ati. Ni la hasil dia, fewiitt.. sexy owh..

Modal cket je, 3box mancis, dalam 20sen sekotak camtu. So total 60sen la. Tu pon tak ckup rasenye, 4kotak baru cukup rasenye.

cap superman kot...

Proses nak buat, agak susah la.. Seyes korang kene sabar banyak. Kalo macam aku, tengah dok susun, mak aku saje2 datang tiup bagi jatuh mancis ni sume. Heish.. Nasib bek mak. Sabar jela.

Ni la video yang membawa aku ke anjakan paradigm, cewah..

Kalo korang takleh nak play video nih, tengok jela step2 dia..

agak2 kalo tak clear, g je kat sini, tengok puas2..

Ensem kan aku punye matchstick cube? Agak2 kalo aku buat cun2, jual RM50, ade orang nak beli tak??



Puas ati.. Pasni kalo boring2 lagi, aku bakar plak matchstick cube nih..

serius puas ati


Semua post pasal buffered earning nuffnang. Tapi aku punye nih tak taw la BE ke hape. Ni la earning aku last week, iaitu kira2 2minggu Paanthology wujud di dunia. Sebelom nih dalam otak aku je. Hehe. Alhamdulillah la. Kalo tiap2 minggu macam ni kan best?

Untuk first week, ada 1 je, Digi punye ads. Tapi time tu aku blom Gliterati lagi. So redha jela. Masuk 2nd week, hu-mang-ai.. tengok r bawah nih..


27june-03july

Da cukup dalam RM200-RM300, aku nak cash out, angkat Converse sepasang. Ori punye r.. teehee..





tapi bukan kaler pink la.. sori beb

08 July 2010

MUET MUET MUET, result da kua tadi. Alang2 update study plan tadi, usher la result muet..

Dan result pon oke la, dapat band4. Oke la kan? Band4 untuk orang yang jarang2 speaking English. Teringat lek time amek exam muet aritu. Mesti korang pona de pengalaman kan? Yang writing and reading tu bole lah. Still boleh makan lagi. Tapi yang speaking tu, pergh, agak kelam kabut la.

Dulu time kat matrix gopeng dulu, ade la belajar basic sket2, tapi mostly da lupe, yela, 3mggu je kat sane, happy gler aku dapat kua dapat scholar, tenkiu2 YTN, tenkiu2 Allah.. Alhamdulillah. Dapat la ringan beban parent aku.

Dah la time tu aku sorang je dak engine. 3 lagi dak it, tapi juz sorang je aku kenal, iaitu si Firdaus Peta, dak tgb gak dulu. So bole la nak borak2 tu..

Dengar2 cite, time discussion tu kene achive 1 conclusion. Tapi time tu, aku panic. Dorang pulak cam cakap nak tak nak je, so aku tolong la tanye2 konon2, nak mintak pendapat. Takde la aku sorang je cakap. Tapi last2 dok putar alam, lupa plak masa 10min je, dan2 time aku perasa stopwatch orang tu, time tu la dia cakap “time is up”. Siap sengih2 lagi dia. Speechless kitorang.

Time listening pulak, speaker macam ape je. Macam orang dalam tape tu bercakap dalam air, tak pun dia tengah berkumur2 time tengah bercakap. Dengar blop blop blop je. Nak jawab ape? Dan yang paling best, aku tak ikut ARAHAN ataupon en.John cakap INSTRUCTION. Dia suruh WRITE YOUR ANSWER IN 3 WORDS, aku bagi panjang2 macam jawab penulisan spm. Hah. Tahniah buat diri ini..

Pape hal pon, bende tu da lepas.. janji leh lepas degree, keje, kawen, yeeehaa!!


Benda ni berlaku pada malam semalam. Kira2 dalam pukul 11. Aku ngan budak2 nih baru je blek dari umah member, melawat apartmen lama. Pergh, da jadi macam cyber cafe da blek dorang, siap router. Budak2 foundy siap pkai lagi dorang punye line wifi. Tapi tu bukan bende yang aku nak cerita nih..

spidersquirell v2.0

Cerita camni, plan nak pegi fifteen la, nak pegi tengok bola la konon2. Spain vs german. En.paul da ramal awal2 spain menang. Tak taw betol plak. Ahh, semua tu setan. So plan2 dalam kol2 tu nak gerak la. Kitorang pon balek la dulu kat apartmen cendi yang tak berapa indah tu. Serius tak indah.

Da sampai bilik, online la keje, 1st week, tak kan da nak bukak buku kan? Buku pon takde lagi. Da la petang tadi kene kencing ngan budak foundy yang baru masuk. Ye ye je kate nak beli 2nd hand text book dari aku. Dalam palahotak aku da kira2 da, nak bicmac , pastu g beli baju cket, lagi ape ek? so letak la rm100, untuk 3 buku. Aku beli rm180, so leh la kan? Barang 2nd. Sekali leh plak dia mintak kurang. Kurang ajar pendidikan btol. Then mintak postpone. Aku agak macam tak jadi je. Tak pe, cari customer laen. Sape2 nak beli leh contact aku ye, uniten sahaja.. sekian..

aku tolak rm50, percuma kesan seni lukisan

dan nota2 yg tak berkaitan

So tengah online, time tu sunyi je. Hausmet aku sume tah kemana pergi. Da la panas. Ade ke patut design umah camtu? Kipas siling letak tempat laen, meja study letak tempat len. Tak pe r, da tak de keje, layan saje. Pasni kene angkat berukband jugak, leh online dalam bilik. Confem tak sentuh buku. Takpe, degree 4taun.....

Then tiba2, jeng jeng jeng..

Aku time tu nak bukak page nuffnang, nak cek la pape yang patut. Yela, dah takde bende nak buat. Tiba2 skreen jadi hitam. Blank. Gelap.

ahh.. apesal nih?







Arhh... Aku tak on suis rupenye.. arh, tido r.. takmaw tengok bola.. zzzzzzzz

MySpace

06 July 2010


Best je tengok ahli magis wat magic kan? Kadang (selalu actually) dia tak pasal2 kena tuduh pakai ilmu hitam, padahal kita yang tak taw dan tak mampu nak piker ape trick dia guna. Hahaha. Aku ni pon minat la gak main silap mata nih. So kalo bosan2, sifu aku, en.youtube la ajar aku wat magik..

Korang mesti pernah dengar citer yang konon2 ada bomoh hebat kan? Leh cakap ngan makhluk halus la, itu la, ini la, last2 rogol orang tapi tu sume tak taw la betul ke tipu. And aku pon tak kate dorang penipu. Yang aku taw, setakat adegan keluarkan jarum 7-8 batang dari dalam telur tu, senang kacang je buat. Aku pon penah wat gak. Nak taw camner?

Senang je. So macam tv show masak2 gak la. Mesti perlukan bahan2 kan? Oke puan2 (baca ngn gaya selebrity) ape yang diperlukan ialah: sebiji telur ayam, jarum jahit, (jarum peniti tak leh, coz dye tak smooth, mksud aku ade kepala cam paku) and cuka, atau encik john panggil vinegar (jangan bagi aku kuarkan nama saintifik, i hate chem.!!)

Oke, mula2, korang kene niat nak kenekan orang, bila dah ada niat jahat dan hati yang busuk, baru semangat sikit kan?

Next, korang celup/rendam/dip/cicah telur tu kat dalam cuka. Alternative yang mudah dan senang ialah cari penutup botol air. Biar la dalam 4-5min.

Then, bila dah direndam cuka tu, kulit teloq tu akan jadi lembut selembut I so senang la korang memulakan operasi mencucuk jarum dalam tu. [sila buat dengan slow dan disertakan ketawa kecil dalam hati]. Masuk la dalam 7 batang jarum jahit.

Lepas tu, celup balik dalam air paip biasa, supaya kulit teloq tu keras balik, cam normal la.

Kenape 7? Macam korang taw, 7 kan magic number konon2. So Nampak la nilai ke-magic-kan dalam trick nih. Nak letak lebih pon takpe. Takde hal.

So dah siap tu, biar teloq tu kering sat, lap2 sket. Sambil2 tu korang atur la ayat2 nak tipu. Mandrem2 sikit. Tapi jangan lebih2 sampai terpesong akidah sudah. Tu bukan aku yang suruh oke!

Hah.. da siap untuk memulakan modus operandi mengenakan orang.. selamat mencoba! =)


PERHATIAN!!

Jangan letak rata2, silap2 nanti bibik korang wat scramble egg ataupon wat goreng pakai teloq Korang (teloq yang dah modified).

p/s: maybe leh manipulate cara nih untuk masukkan darah or whatever dalam telur.. lu pikiaq la sendiri..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails