nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

17 July 2010

Susah Betul Nak Cari Tali Kasut



Hari sabtu hari ni. Ada ape ngan hari sabtu? Takde pape. Still same je rutin aku. Bangun lambat, then makan. Tapi hari ni aku ada misi baru. Ha.. misi ini dinamakan “Misi Mencari Tali Kasut”

tiada kaitan dengan entry ini. harap maklum

Actually semalam baru beli kasut baru, tapi bundle je. Murah pon murah. And ada orang kata bundle nih confem ori coz dealer tu memang tak campur ngan yang cikai2 punye. Tapi tu aku tak taw la. So far, aku tengok bundle ni oke je, Cuma kene pandai pilih la. Kasut, baju, seluar kadang2 bau hapak je. Kalo da camtu, confem aku tak beli. Tapi tengok tujuan gak. Kalo aku nak racun sape2, tak pun nak buat ikan kat tasik mane2 terapung ke, boleh la. Campak je, confem segala bacteria buat kenduri je kat dalam tu. Jangan pasni ade virus baru nama virus P44N suda. Tak pasal2 aku g JPN tukar nama jadi John.

Nak beli kasut pon kadang2 kene tengok gak. Terkejut aku tengok dalam Discovery semalam. Cerita Some Assembly Required camtu la. Ala2 cam dorang masuk dalam factory then explain la pasal product assembly. Best gak. Dulu kecik2 ske tengok cite masak, lagi2 yang J’Onn.. hehe..

Oke cukup merepek. Actually dia tengah explain pasal 1 brand kasut nih. Malas nak mention. Tapi maybe kat pasaran sane je kot. Dia guna pig skin untuk sneakers dorang. Tapi tu bukan yang jenis yang aku minat la. Kalo korang nak taw, tengok la kat Discovery. Pape hal pon, kene cek la “bintang 3” kat kasut yang korang nak beli. Da ade “Brand Bintang 3”, taw2 la nak buat pe.

babi betul..(bukan mencarut)

Dulu aku pegi mid pon HAMPIR-HAMPIR terpegang kasut yang made from pig skin nih. Lawa kasut dia. Puma Ferrari. Sape x geram? Bila datang dekat, ada tag kuning. Da pegang kat tapak tumit dia ( plastic oke!) baru perasan tag tu tulis “MADE FROM PIG SKIN”. Terus keluar la aku. And dah jadi habit kalau nak tengok kasut, aku tengok betul2 dulu.

semat ouh..

And aku punye kawan pon pernah je kene cam aku. Tapi da takleh nak wat ape la. Da terpegang. Bese la. Pompuan.. Hehe. Then SMS aku camne nak buat. Kelaka plak. Malas nak sebut nama ko, aku taw ko baca blog aku. Hehe.

Kasut yang aku beli tu tak taw la ori ke tak, da check “Brand Bintang 3”, oke. Da check tapak, bebas tahi, oke. And dia punye leather pon oke lagi. Takde koyak sangat. RM50 dia letak, angkat. Takde hal punye. Da balik, aku rendam Clorox, putih sikit tapak dia tu. Then saje2 je nak usher kat webpage converse, nak tengok harga, walaupon da taw RM50 tu da kiira murah.

$125 tu brape RM ek??



So kira berbaloi la kan? win some, lose some. Janji aku pegi kelas pakai kasut. Saiz pon muat2 je. Memang da jodoh agaknye. Cewah..

Tapi problem kasut nih, tengok tali dia pendek semacam je. Ade 2 lubang lagi tak cover. Sebab tu aku nak pergi cari tali kasut lain. susah betul nak cari kat sg.blog, opps silap. Sg.bloh nih.. so pakai jela dulu. Kalo korang jumpe aku jangan tegur plak “ey paan awat tali hang pendek? Sunat ka?”. Memang aku bagi rasa la kasut convese kat pipi korang..

nak rasa sekali? dush!!


9 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Mr Noble said...

haha! tgk kat gamba kasut yg $125 tu tertutup je lobang2nya. ko ikat tali ketat2 takleh cover lobang2 atas tu ker?

Che Armster said...

kasut komunis ape yg bintang tiga? aku lampi kejap... :|

paan sabri said...

bintang 3 tu la kulit babi.. tanda2 nak check kulit tu..

tfa_purpleclover said...

ouh, hampir terlupa nak check bintang tiga. serioously selama ni maen beli je kasut, tak pernah check!

Che Armster said...

ooo hahahhaa.. aku bole la plak igt bintang tiga tu brand macam all-star/one-star/alpine star ahahaha

Cylia Chel said...

pakai benang je utk jadi tali kasut.. :)

Gransazer said...

bintang 3?baru tau..huhu~thanks..

paan sabri said...

bhaya nih kalo tak taw.. tak pasal2 je nnt..

Camellia said...

saya beli kasut pink gak sabtu lepas. :P

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails