nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

18 February 2011

Sentimental

 


Okeh, kali ni mula entry dengan potongan kamus lagi. Terasa ke-pintaran aku. Macam nk buat karangan dulu2, ade je perkataan yang aku kelentong maksud die ikot kefahaman aku, plus dengan bahasa bunga2 sikit. Baru la dapat A.

Sejak akhir2 ni blog aku ni dah tengelam timbul, macam takde identity plak aku rasa. Dengan url kena block sebab “nakal” dok maen guna blogwalking software bukan2. Lastly takde la gempak sangat trafik aku. Takat paras beku jugak. Tak pernah nak cecah 100degree celcius. Har har har.

Sentimental. Tah camne sekarang word ni selalu sangat hadir dalam hidup aku. Maybe sebab sekarang teknologi semakin cepat, sampai tak keterlaluan kalau ada orang cakap teknologi berubah setiap 3minggu. Tapi memang logic pon bagi aku. Contohnye kalo korang dah beli iphone3, tak lama pastu dah kua plak iphone3Gs, then tak lama tu kua lagi iphone4. Tak ke letih kalo korang nak ulang alik pergi kedai nak tukar henpon tiap2 bulan? Then for sure la ade rugi2 sket. Harga handphone kan sure2 jatuh merudum ibarat saham forex.

So kesimpulannye, kita takleh nk kejar sangat teknologi nih. Sebab sah2 kita akan kalah, melainkan bapak kita tokey minyak, bukan minyak masak, tapi minyak petrol. Tu pon ade jugak rugi. So cara nak overcome perasaan tamak kita tu, aku rasa sentimental la sebab yang paling kukuh.

Sebagai contoh, sekarang aku dok ushar2 sangat iphone4 yang ibarat jatuh dari langit sebab sensor die yang gler sensitive dan sangat gempak serba serbinye. Tapi bapak aku bukan tokei minyak. So secara lahiriahnye aku tak qualified untuk berlumba dengan teknologi. Betul tak? Rule number1, sebab bapak aku bukan tokei minyak.

So, time ni la sentimental ni timbul. Untuk menyedapkan hati aku yang meronta2 nak iphone4, aku pon terkenang2 la nokia 5800 aku yang selalu je lagging, tah tibe2 off sendiri, kadang2 bateri jadi gler panas sampai boleh buat portable iron, dan jugak screen yang sangat2 mem-bengkek-kan tatkala korang beriya2 nak tunjuk video kat youtube time korang lepak kat mcd, last skali hanged. Tapi kalo di ikotkan, handphone tu la jugak yang aku guna duit sendiri, dekat seribu lebih gak. Handphone tu jugak la aku hadahkan ntuk diri sendiri sebab dapat result cun untuk spm dan dapat scholar tnb, handphone tu jugak la hampir sama dengan percintaan aku dengan seseorang tu. macam2 dah jadi. Cuma belum pernah je aku hempas ke dinding.

So kalo nak diceritakan, memang aku support sentimental daripada material tetiba2 datang perkataan ni pesal?. Manusia tak pernah puas ati kan? Dah dapat kapel dengan Erra Fazira, kang tibe2 plak rasa Naomi Campbell tu cun melecun. 

Lastly, untuk kepentingan bersama, aku berazam gak. Hehe. Andai dapat la dean list untuk sem ni, aku akan cuba sedaya upaya untuk hadiahkan diri sendiri iphone4. So, win win la kan? Mane nak cari duit, belakang cerita. 

6 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

merahitujambu said...

manusia mana penah puaskan..sy nk iphone..uhuk

d_tieah said...

Perghhhhhhhhh..
Aku kan, jgn kata iphone4, bb pun aku tak dapat nak beli..
Aku guna hp biase je paan..
Yg org dah tak guna..
Hanya dpt sms n call je..


Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

ica said...

sgt sentimental!hahaha!

♡ Sutera Kasih ♡ said...

biasala tu manusia..nak itu nak ini hehe..semoga dpt dean list, pastu hadiahkan diri sndiri iphone4 :P

Bazilah said...

time time ko dah dapat dean list dah keluar iphone5 haha. memang penat kalo nak uptodate skang ni..saye? stay oldskool :D

paan sabri said...

betul tu.. tapi takde la oldskool sgt.. tak market la plak nnt.. hehe

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails