nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

24 May 2011

API, AIR, ELEKTRIK, MANA LAGI PENTING?

Lama cegampang tak update blog. Banyak sebab, bukan sebab malas tapi time cuti sem lepas laptop gua rosak plak tiba2, kata member motherfuckerboard terbakar. Adoi camne leh terbakar? So da ready survey2 kat kedai harga kalo repair, last2 aku hantar depan rumah aku je, kedai cina, kena rm500. Tu pon aku rasa macam kena kencing je. Orang kata kalo hantar kedai “ca alip nun ya” dorang tukar motherboard second je. Ah pedulikan, janji laptop boleh jalan.
Tapi bila pikir2 balik, macam rugi pon ade repair laptop rm500, baek aku beli laptop baru ye tak? Xpon angkat ipad2, baru la leh kerek2 kat kelas. Pastu orang sana sini pinjam last2 jahanam. Takleh jadi.

Bukan laptop je rosak, broadband pon problem, yang ada kat rumah aku time cuti sebulan aritu laptop bapak aku je. Tu pon macam ape je. Kalo online pakai broadband lepas 5min camtu dia off sendiri. Demm. Laptop pon da macam perangai bapak aku, takleh tengok orang online lama2. Last2 fedup aku jadi macam zaman kecik2 dulu, tengok tv jela, fesbok pejadah semua aku tak hirau.

Dulu time kecik2 kat sekola rendah ada cikgu pernah try nak main aku, Tanya mana lagi penting dalam dunia ni, api ke, letrik ke, air ke, fuh pening jugak la nak jawab soalan camtu. Otak baru darjah berapa dah kena bagi soalan interview angkasawan camtu. Aku cakap air penting, die pusing kalo takde api camne nak masak air? Betul jugak. Last2 aku pon lupa kesudahan cerita aku tadi. Eh ke tak pernah cikgu tanya aku camtu? Tah la.. dalam mimpi kot.

Ok, sekarang aku Tanya korang balik, mana lagi penting dalam kehidupan remaja kita? Letrik ke, air ke, api? Ha semua salah. Jawapan die internet. Haha. Sebab ape? Cuba korang bayangkan kalau sehari korang takde internet. Fuh punya lama masa berjalan, rasa macam korang nampak pulak masa tu tengah mocking2 korang jalan slow2 depan mata. Camharam. Ha. Camtu la aku rasa sebulan cuti kat rumah. Then sekarang dah dekat rumah sewa still takde internet, bosan giler. Bab api, letrik dengan air tu, dengan internet korang leh dapat semua tu. pe lagi kalau bukan google je “how to get free mineral water” x pon “how to produce electric using mengkudu”. Ahh mesti jumpe punye.

Bab internet tak habis lagi, actually kitorang nak pasang streamyx, gradpack punye, ala macam student package, beza cuma monthly murah rm10 je. Tapi yang lain2 tu taktaw la pulak. Aku pon pening ke hulu ke hilir nak setel streamyx. Then semalam orang tm tu call aku pulak, cakap yang ada problem pulak, so akan jadi lagi lambat la dorang nak pasang. Demm betul. Camne nak study kalau takde internet?? Cewah..

6 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Mohamadazhan hjDesa said...

minyak lagi penting..hehe

Paan Sabri said...

haha, betul la tu...

MadieyJoey said...

pergh paan da update..sejak uniten pakai elektrik topup, citer pasal elektrik jer...
agak agree dgn internet lebih penting tu...

Mohd Zulhelmi aka JUL aka JUMI said...

xda letrik.. mimpi la tenet nak wujud. HAHAHA..

Paan Sabri said...

madiey: haha, kebetulan je kot..

Paan Sabri said...

jumi: betul la tu.. xkn la nk surf tenet guna air plak wat supply.. bapak selekeh..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails