nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

27 May 2011

TENTATIF HARI PERHIMPUNAN SEJUTA BELIA, HARI PERTAMA

Perhimpuan sejuta belia kat putrajaya, confirm jam gile babi dekat putrajaya dalam masa 3ari ni. 27, 28, 29hb, hari ahad tu hari special aku kot. Haha, tapi korang taktaw kot. Korang bukan sayang aku.


Tadi sebenarnye aku pergi kat event tu, tapi bukan for fun la, under club silat. Mula ingat macam fun2, tapi lama2 makin krang fun die. Ni la tentative program hari belia aku untuk hari pertama, hari jumaat. Mula dari lepas solat jumaat.


#abes solat jumaat, chill kejap dalam kereta yang panas bahang, lepak2 dalam traffic jam depan masjid uniten, pastu pergi angkut dak2 silat, sorang nenek dekat murni, 3orang aweks dekat murni, dengan 2orang mamat cool, tapi kurang cool dari aku dekat amanah. Pastu amek photofibre dekat depan guard.

#total person dalam kete aku 8orang. Fuh ramai. Da lebih limit mpv kot. Kete dah macam mogok je. Jalan macam tak ikhlas. Nasib bek kete tu tak reti cakap. Kalo tak makan carut jela.

#alamak minyak kong. Da berkedip doe. Pergi isi minyak jap. Kena u-turn balik pergi petronas sebelah ikram tu. ok pergi isi, kete penuh, ada satu pump kosong, aku masuk la. Tangki minyak kete belah kiri tapi aku masuk parking nozzle minyak tu belah kanan. Ah bole tarik kot. Cool jela. Chill beb.

#jalan kaki pergi kaunter isi minyak, dengan confident aku hulur rm50 isi minyak. Isi sikit ke, isi banyak ke, sama je. Duit aku jugak. Ye tak?

#da sampai dekat pump, baru perasan, yang ron97 je yang ada dekat pump tu. demm terbakar la duit aku. Rm2.90 seliter. Damn! Damn!

#redha jela, tarik nak isi minyak, sekali tak lepas, hose die pendek, demm  demm! Ubah kete, da mula panic dah. Si nenek tak habis2 bising dalam kete. Menci.

#da setel isi minyak, straight pergi PLKU (Pusat Latihan Kajang Utama), hq silat gayong. Sebab kumpul dekat situ, nanti naik bas. Macam ape je. Dari uniten pergi kajang, pastu patah blek pergi putrajaya. Ah abaikan. Da komitmen, buat jela. Kalo kita buat program orang tak ikot sama jugak. Menyirap.

#TIBA-TIBA semua ahli rombongan kena pakai baju lain pulak. Baju rela. Demm tak suka. Dah la tak lawa (sori ter-jujur). Penat la dah dressing hensem2 kena tukar pulak. Adoi. Tertipu. Dapat baju RELA kaler kuning yang ada tulisan RELA besar2 dekat belakang. Sungguh tak cool.

#lupa nak bagitaw. Yang lain semua dak sekolah. Kitorang je dak uni. Sungguh tak cool.

#da sampai putrajaya, jam, macam biasa. Sejuta belia datang kot. Belum masuk orang tua2 dengan kanak2. Mau 17juta jugak total dia.

#then kitorang pon tunggu kat sana macam orang takde tujuan. Budak2 JPA3 pakai baju oren dok kawad berbaris kemain. Kitorang bersidai tepi jalan masing2 wat port sendiri. Takde pape briefing, takde sape2 lead. So buat macam rumah sendiri jela jambatan depan masjid putra tu. nak je aku tido. Ngantok kot.

#then tiba2 dapat rumour yang dorang suruh kumpul dekat dataran belia dan sukan (macam salah je nama). Ada cikgu silat nak datang, konon. Tunggu2 takde jugak. Sungguh tak cool.

#kol brape tah baru la kitorang mula berpecah nak jalan2. Kol 4lebey nak deakt2 kol5 camtu. Pastu dapat rumours lagi suruh kumpul balik dekat tempat turun bas kol5.30. bapak kejap.

#tadi sempat borak2 kejap dekat booth orang kerdil. Akak tu bawak anak die. Sebak plak aku tengok budak tu. serius sebak. Beru rasa bertuah dengan apa yang aku dapat. T_T maintain cool, air mata tak keluar. Yess!

#pergi dekat booth penjara, dapat keychain. Yey! Then brader penjara tu bagi nasik 6paket. Wow sungguh cool ma!. Tak pernah dibuat orang. Pastu say thanks, die bagi lagi 6paket. Macam taw2 je bugak uniten datang 12orang. Sungguh cool la jabatan penjara, walupon nasik keras sikit, tapi ada lauk ayam dengan ikan gorang kot. Double trouble wa cakap lu.

#ok ter-over pasal makan. Im sori (gaya amir loser rajalawak)

#posing2 depan kete kebal kejap, interview driver kete kebal kejap, ushar kete polis lancer kejap, dengar polis driver lancer tu gebang yang die bleh kuakan kete lancer polis dengan jarak kete depan sesiku je. Sungguh cool walaupon tak kedengaran logik. Serba salah aku nak percaya.

#kol5.30 dah, nak gerak kumpul. Pegang dengan janji la, walaupon taw orang lain belum ada punye. Semua melayu kot. Yang lain hilang pulak. Aku malas cari. Call pon tak dapat. Masalah betul.

#jalan2 nak balik ke bas sebab da lewat giler. Dan sepanjang jalan asal jumpe dj je, die tanye dengan segala mic speaker semua, “ni RELA mana ni dik?”. Fuck*ff la bro. Kitorang silat kot. Tapi protest u tak terkeluar. Biasa la. Minda kelas pertama. Balas dengan senyuman je.

#terlintas quote "kita berada ditempat yang salah, pada masa yang salah, dengan orang yang salah, memakai baju yang salah". yang baju tu photofibre yang tambah.

#masuk dalam bas, ada tido, ada makan nasik, aku lapa giler, tapi malas makan. Ngantok tapi aku jenis tak boleh tidor dalam kenderaan. Tahan mata jela.

#da sampai PLKU balik, tukar baju, PULANGKAN dekat plku. Nasib baik dorang bagi pinjam. Kalo bagi terus rasanya aku simpan ke kot. Sayang nak pakai. Bukan senang nak dapat baju rela print RELA besar2 dekat belakang. Cool kot. Kot la.

#hantar dak2 balik uniten.

#balik kajang.

#online dan masih belum mandi lagi sekarang.

#habis mengupdate blog.

#sekian.


p/s: letih menaip. walaupon malas2 entry still jadi panjang. apa la masalah aku. oarng bukan baca pon.
p/s/s: esok aku nak pergi lagi. tak habis round. lepas zohor kot. korang kalau nak datang, datang lepas kol3. kalo tak nanti aku susah nak parking kete. orait? deal ek??

9 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

ica said...

17 juta!Masalahnya rakyat Malaysia 3.5 juta je kot.Haha.

Mohamadazhan hjDesa said...

memang ramai orang tu...

Entri terbaru : Cerita Orang Kampung Kita...[Part 4] | Kopi Tarik dan Nasi Lemak

+d.O.Y.A.h+ said...

cool gila kot baju kuning! pinjam. wakakaka. letak la gambo baju kunin kat blog! :P kah3.
tak pergi funfair ke? naik benda pusing2. auw. asik

Paan Sabri said...

#ica: lol, lupa nk research pasal umat malaysia sebelum tulis.. haha

Paan Sabri said...

#doyah, lupe plak nk amek gamba baju kuning tu semalam. kalo tak boleh upload.

Salman Hasamuddin said...

adoi.umat melesia 28juta la kak oi.-_-"

MiLanGurLz said...

waaah. budak silat wupe nyep dyee. hik3x! =)

Naddia said...

arrgghh..semak..huhu..

Paan Sabri said...

milangurlz: nama je budak silat, kalo ajak gado mmg aku lari dlu..

naddia.. semak semak.. err ape yg semak?? lol

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails