nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

28 November 2010

Life Asrama Dengan Life Kat Umah, Mana Best?

Sem baru da masok. So seperti biasa adat istiadat confem aku kena check in balek, susun barang2 dalam bilik, argh. Malas btol la. Semalam da check in dah, da letak barang2 tapi leh plak tetinggal bantal peluk kat umah.

Dok asrama memang best, tapi tak semua best la, korang pon taw, masing2 da ada pengalaman sendiri. Pau2, antu la, menyakat tu bende normal la. Klo takde, kang tua2 takde bende plak nak cerita kat anak cucu plak. Tak kan la nak cerita, “dulu atok kecik2 skema je kt skola”.. mesti la takbest kan? So untuk jalan cerita yang gempak siap dengan plot bagai cerita Harry Potter, tak salah jadi nakal kot.


Kadang2 aku pelik kenape budak boleh jadi homesick? Cambest je dok asrama kan? Bab makan jangan cakap la. Da dok 400 orang takkan la dewan selera nak masak sedap kot, bila da masak banyak2, confem la lari sikit rasanya. Aku taw la, sebab bapak aku punye company memang handle dewan makan asrama. Tah2 asrama korang pon bapak aku yang handle. Huh. Tapi lepas spm, aku ade subjek Rekacipta, exam die last skali kot. So time tu ada gap dalam 1minggu gak la. So orang dewan makan still masak untuk kitorang, tapi sikit jela, and rasa die, fuh, sedap la. Memang laen dari biasa.

Fly? Pernah gak aku fly, tapi sekali dua je. Bukan fly pegi mane pon, pegi makan roti canai je. Time tu plak fly dengan budak BADAR. Taw pe BADAR? Klo dak mrsm taw la kot. Aku dulu takot gak nak fly jauh2. Kang kantoi ke, p eke, tak ke susah, nak spm lagi plak tu. hehe.. ni kire rahsia kejayaan jugak la.

Bab menganjing orang, atau dalam bahasa orang kebanyakkannya, menyakat orang tu biasa la. Nama pelik2 pon ade. Nama syafiq, orang panggil kadir. Tah macamana leh jadir kadir pon taktaw. Berdasarkan pemerhatian aku jugak, orang nama syafiq la pling selalu ade nickname laen2 yang pelik gak. Tak taw nape. Klo ikot kawan2 aku la. Maybe sebab ramai sangat kot. Nama paan tu bese la bagi makhluk ensem bernama FARHAN. First time gak la aku time kat asrama dulu, ramai sangat paan. Sampai 5orang. Leceh plak jadinye. Tak pasal2 aku dapat nickname. Arhh malas nak ungkit. Haha..

Papehal pon, dok uma dengan family pon best, dok asrama dengan member2 pon best, Cuma ke-best-an tu laen2. Kita takleh nak fly dengan adik2 kat uma, tapi kita jugak takleh nak gaduh bertumbuk dengan member, pastu petang jap lagi oke blek, macam adik beradik. So, fair and square la kan? Heish. Rindu la plak kt TGB.. huhu

32 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

qɐɥɐʍ zzɐuɹǝ said...

dua2 beshhhh
:D

Malek Ku said...

hi pantot logik...haha.im one of your follower...i think when u r at home u gonna miss n want to stay at d hostel...but when u r in hostel..u gonna miss ur home... so thats depend on you... thts my opi.. =)

buDAK keCIK said...

ko bdk mrsm gak ke?

pergh.mntap la bdk badar tu pn fly ngn ko.
hee

tetiba teringt life kt hostel zmn skola dlu...
tp mmg best pn life kt hstel...

kalo nerd sgt, ikot je rulez mmg x best la. xde memori yg nk dikenang

yuhuu fain said...

wahh xpnh fly jauh2.. baik jugak ko niehh eyh?? hahaha

rindu TGB gakk! huuu

~ataicha~ said...

mana best erk?..
ataicha masa remja dah spend 5 tahun duk hostel.. so far banyak benda belajar.. hidup pun lebih berdikari...

adan kebanyakan dak yg pernah duk hostel nie.. bila dah besar mudah je dicampak kemana2.. semua leh hidup berbanding dak2 yang dibesarkan dirumah.. semua masalah di awal2..

bg ataicha duk hostel best bila dikelilingi oleh rakan2 yang best..

kalau kena tak memang x best.. :p

paan sabri said...

thanx korang.. dak asrama mmg cool~~! LOL.. asrama best untuk dikenang..

saye kerink said...

Salam. kalau aku kan. um dua dua best kot. dekat kolej best, kalau dah terlalu asyik dgn kolej, sure takde homesick nya. homesick ni muncol masa mula mula dtg kolej lepas lebih dari seminggu duduk rumah. homesick ni muncol pun kekdg punca dari kesunyian.. kesedihan.. bla3. tengok parents org lain datang kan, pastuh mula la homesick nages wawa bagai. tapi kalau tak sunyi, tak sedih, insyaAllah tak rindu rumah sangat.

duduk kolej okay jugak ape. best la jugak kut. for certain people, dekat kolej boleh focus dekat study, dkt rumah pulak enjoy sehabis habisnya, on9 24hours, hang-out dgn kwn2. normal la kut. haha.

anyway, TAHNIAH sebab dah lepas sem satu! ;]

annfrendly said...

hahaa.. pengalaman yang kelakar..
umah best.. sebab boleh makan sesuke hati..

De'din said...

dok ostel lgi best..
blh tgk pelbagai karenah...
lgipon boleh jual bju stawbearu !

Ipan said...

Chef!ahhahaa.. :D

Hanida Lavida Moss said...

ade pros and cons dia :)

paan sabri said...

ceh ipan.. terkantoi sudah.. ko kn public girlfren.. haha

Izz Latif said...

~Urm~
rumah agy best..
(^^)
huhu

www.izzlatif.blogspot.com

nisa said...

wawawa~ pakwe lama da tunang . sedih ke nisa ? tatau .

da[Y]un said...

dok asrama mmg bes senanya, lagi2 kalo kat mrsm, paling suka mggu aktiviti.

dok rumah pun bes tp biasala susah nak disiplinkan diri dgn waktu belajar kat umah, coz mesti ada je menda yg menghalang time nak kusyuk tawaduk studytuh,,huhu.

mrsm mana nih?

Mario said...

aku skema gila dulu...ekeke

aku dulu takde pulak homesick...sbb tak penah duk asrama...duk asrama pun bila dah abis sekolah...so...masa tu zaman rock...rock mana bole homesick...ekeke

elmog said...

duduk rumah sakit otak. ada je yang tak kena.
duduk hostel sakit muntot ikat perut. online saja, taknak kuar bilik.

Ery Farieha said...

dok asrama sekolah tak pernah

tp asrama kolej penah la

kalo asrama kolej mmg best ler xP

nur dhiya' aida said...

duk hostel best ^^'kt situ la friendship yg gle utuh terjalin heeee
:))

fromjarn said...

duk asrama best..
hidup berdikari...
terkenang zaman sek. teknik..
:)

Sky8Men said...

life kt u,or time blaja bez....leh brdikari..n bebas,,hhaa

Kay Huliana said...

2 2 berbeza.. dlu sy homesick jgk... life kt u citer lain, life kt umah citer lain, tp kt umah best kot... kat u best tp kna survive sorang2...

Katak Gomok Sulie said...

life dekat asrama mmg best....

khairunnisa ♥ said...

dua dua best (^-^)

Cik Peanut said...

hi
peanut dulu pun dok asrama. asrama yang jenis ade senior n junior.mase jadi junior memang x best giler. lebih2 agi senior pompuan memang jenis suke kacau junior2 ni. tapi biler dah jadi senior, haha.alangkah bestnyer

bagi peanut, time kiter study elok dok asrama. as, kalau dok asrama, kiter akn terpengaruh nak study.kalau dok umah, bagi peanut lah, jangan arap nak study, makan tgok tv, kuar jalan2, memang banyak aktiviti lah nak buat~

sayaDeyla said...

betul3. dekat asrama dapat gained pengalaman yang sangat best.


jadi budak nakal memang best, :D

cik tipikal said...

rindu asrama ! haha

hentakbelipat said...

duk asrama boleh pecah masuk aspuri beb

Wan Gerrard said...

duk hostel la best sikit =P

E.M.0.Y said...

tengok keadaan la kan. kdg dok hostel bosan. bila kat umah tekanan lak. ada yg best.. ada yg x best.. :)

sumpit said...

duk asmara ar BEST... i folo u


| Jemputan untuk menyertai GA | Domain untuk dimenangi |

Ikhlas
- Qalish [Dot] Com -

iheartkamil said...

fly nih kalo diterjemahkan dlm bahasa melayu maksud dia lalat..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails