nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

20 June 2010

aku, gitar dan hari bapa..


selamat ________! (isi tempat kosong dgn waktu tempatan anda)

sempena hari bapa ni, ramai la yg wish kt bapak korang kn? ade yg pegi jalan2 la, sampai highway jam tak ingat tadi.. sikit lagi aku nk langgar lori plus td.. fuh.. nsib baek.. makan kueh keria punye pasal...

dont eat keria and drive

back to topic, hari bapa.. oke, cam kebiasaanye, anak laki akan lagi rapat ngan mak, and anak pompuan plak sebaliknye, kebiasaanya la.. so aku pon lebih rapat ngan mak aku. nak wish selamat hari bapa pon, malu2 je, sbb xrapat.. korg jgn tanye lebey2 plak..

walaupon xrapat, tapi xbermaksud aku xhargai dye kan?muka je ganas, tapi dalam hati ada taman beb!

cerita bermula............. pada suatu ketika itu, aku dalam form1.. kecik lagi.. ensem je muka suci tanpa jerawat.. haha.. so disebabkan jiwa yang memberontak ingin membesar, aku pon konon2 nk jadik budak besar la.. ape barang maen kete tamiya, maen beyblade, xlayan da wei benda2 tu.. so, dengan hati yang tekad, aku pon mintak gitar kt bapak aku.. hahaha.. gler btol...

then bapak aku pon follow la pegi kedai, dan tersergam la sebuah gitar kapok berwarna merah..

kapok merah idaman hati

wah.. time tu rm90 je.. tp actually keadaan financial yg xbrape oke, bapak aku pon mintak pospone la.. tapi aku nk jugak2.. jugak2 nak.. cmtu la gayanye.. korang pon msti bleh byangkan kn?

MySpace

dengan gitar ditangan, wah, berasa bangang bangga gitu.. seolah2 menjadi dewasa. pergh.. best tak terkata wei.. so setiap hari, aku pon bersama gitar yg aku tu.. selang brapa hari, aku pon g la carik buku gitar.. punye obses, Tuhan jela yg tau..

tapi disebabkn hobi laen aku lagi interesting (tido) dan sebab2 laen, sampai skarang aku xpandai maen gitar.. ble tgok member2 maen gitar, goreng baek punye, pergh, gle terkenang la memori.. sampai ada member aku, ada gitar sebijik mcm aku punye time kt asrama dulu.. gle tringat je ari2.. haha.. and skrang gitar tu da dekat 5taun ngan aku, still 1 lagu pon aku tak pandai maen.. tali da brapa bnyak putus xtaw la..

moral of the stories, bapak aku mmg sayang aku.. cmne susa pon, dye tetap do the best untuk aku.. abah, HAPPY FATHERS DAY...

p/s: aku da nk mula blaja maen gitar wei.. siap la nnt..

MySpace



7 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

ica said...

HAHA..BELAH2..
bagi aku je la gitar kau..
ape tips nk beli gitar?aku nak satu!

aby nur said...

weh aku nak tny lebey2 jugak...

asal ko malu2 miaw aa ngan abah ko?

hehe

paan sabri said...

ica: ak jual gitar tu rm900.. oke? sentimental value tggi tu..

aby nur: only man know why..

madihah said...

nice story..hargailah bapa anda ...

maCy said...

so sweet..huhu

Mr Noble said...

nice guitar.
1996 - the year i started to play guitar
2009 - the year that i know how to play the pentatonic scales
dude, you're still young, i'm sure you will do well at re-learning the guitar :)

paan sabri said...

thanx dude.. juz need some time for it..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails