nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

29 June 2010

Sebab Kenapa Aku Fobia Isi Minyak

Entry kali ni adalah update untuk entry aku pasal fobia aritu.. da lupa? Jangan risau, aku taw korang memang banyak makan semut cepat lupa.. takpe2, korang baca je semula (link!).. xsusa kan? Lagi susa kalau aku suruh translate dalam bahasa urdu, ye tak?

Bila aku cakap yang aku fobia isi minyak, confirm ade yang tergelak punye kan? Macam la aku tak taw.. tapi honestly aku pon akan tergelak jugak, lagi2 bila tengah pegi pump minyak.. and bapak aku la paling kuat menyakat aku, tambah2 time mula2 dapat lesen dulu..

Isi minyak tak susah mane pon kan? Mat bangla pon senang2 je melaksanakan tugas dorang sambil mengorat anak cik rokiah.. tapi aku laen.. dan korang kena taw kenyataan bahawa aku ni pelik istimewa..

Benda ni jadi da lame da.. dalam tahun 1998 camtu la.. time darjah brape? Time darjah satu.. banyak bende merepek jadi time aku darjah satu coz nak biasakan diri.. dulu tadika kt perak, so cakap pon hang2, ayaq2 la.. loqhat utara.. so bila da pindah ke Selangor, macam2 la.. orang cakap “lime puluh sen”, aku cakap “lima kupang”..

And then suddenly, jeng jeng jeng.. satu hari yang agak indah(aku ingat time tu panas terik), aku berdua ngan bapak aku.. so nak pegi la isi minyak.. time tu pakai kete iswara.. pergh.. panas gle weh dalam kete.. so bese la, kete mesti isi minyak kan? Kalo tak camne nak jalan? Time tu kete solar still xde kot.. tah la.. peduli hape..

Kat petrol station tu pon, bapak aku pon suruh la anak sulung dia nih isi minyak.. konon2 nak mengajar la.. baru nak pegang, ye.. ternyata tak kuat nak pegang.. tak pe la.. so dia tengah isi tu, aku yang tangan gatal tak taw nak duduk diam ni, pegi tekan kt tempat parking nozzle tu, pe nama dia aku xtaw la.. bende tu kalo ditekan, minyak akan automatic stop... maybe for safety precaution kot.. so korang yang aku da bagitaw, jagan gatal2 nak cuba oke!

Efek dari bende tu, aku tak diberi peluang dan kepercayaan untuk isi minyak lagi, sampai ak form4.. padan muka aku kan? Haha.. da qada dan qadar.. tak leh nak elak la.. nasib bek skarang oke.. at least, time kua tu aku tak de la nak susah2 isi minyak dulu.. hehe.. dok rilek je dalam kete..

MySpace

3 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

alinac lover said...

hahahha..opss!

Affan Ruslan said...

hehe.
darjah 1 dah isi minyak?
peh

Mr Noble said...

haha! budak darjah satu kecik lagi. stendet aa budak2 tangan gatal :p

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails