nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

09 August 2010

Kenapa Aku Selalu Pejam Mata?

Photogenic ke photogedix? Aku rase lebih kurang je. Cuma photogedix tu aku yang reka. Hehe.

Photogenic tu kalo orang tu, sume gambar dial eh jadi semat, ensem, cun melecur, macam2 r..Tapi kalo kes macam aku, tak taw la, memang dari dulu, gamba aku memang tak smart. Maybe takde bakat kot. And mostly gambar aku, mesti aku pejam mata. Sampai aku kadang2 redha je. Kadang2 malas gak nak bergambar. Wat spoil je..

pejam mata waktu reunion


pejam mata di pagi raya

satu, dua, pejam! peace!!

Salah satu sebab aku camni maybe sebab aku ni mata silau kot. Or dalam bahasa saintifik dia astigmatism.. memang tak best jadi silau nih, tapi nak buat macam mana kan? Baru amek gambar sikit da pening2 da. Macam ne nak jadi femes kan? Macam mawi ke, fahrin ahmad ke.  Hari2 confem kene flash camera.


Kadang2 orang pelik bila tengok aku pakai spek tapi takde power. Aku pakai bukan saje2 nak ensem, sebab orang ensem tetap ensem walau ape pon. Betul tak? Actually ada power, tapi sikit jela, 25 camtu je, sebab aku tak rabun pon. Juz silau.Time drive kalo tak pakai cermin mata aku, fuh. Macam nak menagis je. Lagi2 malam. Macam orang dok pasang high beam je. Padahal pasang lampu biasa je. Tu sebab, aku jaga cermin aku elok2.

ini bukan spek saya. amek dari uncle. Googleruddin

 Dulu pernah patah sekali. Hehe. Sebab simpan spek dalam poket. Bodoh tol aku.
Lepas je pecah sekali tu, aku da tak letak rata2 dah.. huhu.. takde duit nak buat spek banyak2..
 info tambahan kat sini 

p/s: dulu tak pakai spek, teringin pakai, sekarang da pakai spek, rimas pulak. heish.

19 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

NuSaNa NoSa 91 said...

rasanya ramai je camtu.. mula2 teringin pkai.. smpai ada yg sengaja merabunkn diri.. last2 rimas la plak.. aigooo~ mcm2~ ^_^

F.I.C.K.R.Y said...


Wahh! Aku pon pernah gaks terpejam mate tyme orang snap gambaq aku kehkehkehh...

Tapikan.. pernah skali tyme tangkap gambaq kelas... semua terlelap mata.

Dah cam tidur jer kui3~

(=___=')

paan sabri said...

nusana: sampai camtu? haha..jgn membutakan diri sendiri sudah..

F.I.C.K.R.Y: saya paham perasaan anda.. small matters dude.. lolz

♥cutebabygirl♥ said...

style ah amk gmba pejam mata.
hik3 :P

klu org x knal, mesti ingat u xde mata.
kah3

zulkbo said...

salam bro..
kira anugerah juga ni..
rasanya saya pun salah
seorang yang silau matanya
tapi di tambah rabun jauh
lagi..ha ha..

Camellia said...

wew~ silau gak eh? sy pun pakai spek.power skunk dekat 400.penah nak pkai lense tapi abg kacak kat kedai tu kata tak leh..sebab silai sgt tinggi...so redha je la~ pakai spek sampai tua. :P

paan sabri said...

cutebabygirl: haha.. kasar lawak tu.. tapi boleh diterima akal..

zulkbo: tu normal la tu.. Alhamdulillah Allah still bagi kita nikmat mata..

camellia: 400? ade kawan power sampai 600.. gler tebal spek dia.. takot plak tengok.. tapi dia ada je pakai lens.. tak selalu la. time swimming je..

Adha said...

adha x rabun,,,tapi kalu ade org amik gmba adha kompem x bole tgk gmbo tu..kenape...sure gelak punye,,x tau knape walaupun tu gmba diri sendiri ahakzz :P

paan sabri said...

haha.. tu lagi pelik adha.. kalo ko jadi model tak taw la.. aku tergelak kalo tengok video sendiri.. rasa macam bukan diri sendiri je..

NabiLLa NaSir said...

owh saye pun slalu camtu. selalu pejam mate. sbb nak menjaga pandangan kot. hihihi :D

thomas said...

mungkin kena tahan pakai cylo tape.

echah mashuri said...

waa..style baruuu..hik9

wanie said...

kire okayy lah tu silau rndh..dr wani rbun jauh tggi, silau pun tinggi..so how? sob3..ngah pkir nnt nk kawen kne pkai spek ke x..hahha~

Mr Noble said...

spek frameless camtu sng sgt patah, pakai spek full frame la :D

paan sabri said...

kalo pakai frame macam tak kene je ngan muka (jaga penampilan, kui kui kui).. and aku pon lagi minat yang frameless..

TTT said...

hehe xpe paan kenangan tu walaupun terpejam :)

nabil_potter said...

pejam mata itu seni :)

Jari Berbicara said...

sama la...
spec ni merimaskan...

YOUsoF said...

hahha. pejam mata itu style!! ;D

aku sokong part silau melilau tu. ('seronok' abes drive malam²) lagi² storm duk follow kat blakang hahha..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails