nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

07 August 2010

Aku Ada "Kembar" ke?

Mungkin ada antara kita yang ada kembar kan? Kadang2 aku tengok kembar nih, cambest je. Tambah2 yang kamceng2. Lagi best kalo pakat 2org nak kene kan org, yela, muke sama, time tu la best prank orang. Lagi2 time baru kenal kan?
nakula &sadewa
Kembar 2 tu normal rasenye, kembar 3, so far aku baru pernah jumpe sekali tapi tak tengok depan mata la, juz dengar dari kawan aku je, time aku kat matrix gopeng dulu. Tapi aku tengok triplets tu takde la muke same sangat. Maybe kembar tak seiras kot.

Time aku kat mrsm dulu pon, ade kembar gak, laki. Tapi dorang ni antara kembar yang agak pelik aku pernah jumpe, sebab dorang tak sekepala. Perangai lain2. Kdang kelakar tengok dorang. And selalu la kene bahan sebab ke-kembar-an dorang nih. Ade panggil mitosis-meiosis la, mesin fotostat la, macam2 sekarang da terpisah da dorang, sorang pergi Russia, sorang kat Malaysia.

Aku takde kembar pon, and dalam family aku pon takde kembar. Tapi, korang pernah dengar tak yang kat dunia ni ade 7 orang muka sama? Tapi macam pelik je. Aku tak brape percaya, tapi tak mustahil, coz kuasa Allah macam2 boleh jadi kan?

Berdasarkan pengalaman aku, time aku darjah6, time tu kene wat ic la. Fuh, best kot. Tu kira stage1 la nak jadi dewasa. Biasa la, otak budak kecik. Korang pon mesti sama je macam aku time kecik2 dulu.
Then, da siap dapat surat yang kata ic da siap, aku pon pergi la dengan bapak aku, kat Plaza Masalam kat Shah Alam tu. then macam biasa la, amek number, tunggu, tunggu, tunggu sampai nombor naik. Tapi bukan nombor ekor.

Da sampai turn aku, so aku and bapak aku pon pergi la ke kaunter untuk amek ic tu. then time nak scan fingerprint untuk ic tu, tiba2 tak match plak. Aku mula2 tak kesah sangat, biasa kot. Then da lama2 scan, still tak leh, kejap jari kiri, kejap jari kanan, sampai da berpeluh da aku. Budak2 lagi. Cuak kot. Mane taw pasni tak leh jadi orang Malaysia ke sebab takde ic, ha, tak ke payah. Takkan nk jadi pendatang kot.
Makcik yang jga kaunter tu pon agak pelik nape tak matching fingerprint aku. Dia tengok nama, tengok muka. Sama. Tengok muka, tengok nama, sama jugak.  Then dia start Tanya birthday aku. Try bandingkan dengan pangkal ic aku. Smae gak. Aish, pelik. Macam2 aku kene soal siasat, nama bapak, tempat lahir, semua match je. Cuma dia Tanya aku pakai baju ape je aku tak leh jawab. Lupa. Kecik2 banyak makan semut.

Then lastly baru dia tanya alamat rumah. Fuh. Patut la tak matching. Salah orang rupenye. Memang sah2 la fingerprint tak serupa.

Tapi, yang peliknye nama penuh siap dengan nama bapak aku sama, birthday and tempat lahir sama, muka pon hampir sama, da macam kembar la pulak. Then lepas da dapat ic tu, lega aku. Bapak aku da gelak2 da. Tak sangka ada kes macam ni.

Kalau betul la ada 7orang maybe aku da jumpe sorang..  Anda bila lagi?

16 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

M a W a D D a H said...

wahh..die dah pernah jumpe kembar..hehe

pernah dengar gak yg kate ade jumpe 7org muke serupe..lum pernah lg kot..hehe

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam...
Sy pon dah jumpe sorg mcm muka sy..Hehe...

echah mashuri said...

erkkk...org kate lau jmpe tjuh2 muka seoras ajal nk sampai..huhu

Miz CanisTaL said...

my Fiance da kembar tp kembar dia tu macik dia yg bela dr baby lg.. muka x sma sgt.. iras sikit2 je.. n dorg jrg sgt jumpa.. rsany x best kan klu da kembar but x tngl skali..
erm stkat ni sy x panh pla jumpa muka seiras.. teringin gak jmpa.. ;p

Hassanah said...

member big bro ak ade kembar,
x sekepale,asyik gaduh je

momoQue said...

ishk2
kembar tiga saya penah jmpe sbb ade salah seorang kenalan saya nie de anak kembar tiga~
paling sweet kan ble nek kete..
mak die akan letak 3 baby sit tu kat belakang..
chumey je..
mak die ckp, paling jenuh nak jaga bile satu nangis, lagi dua ikot ngis gakk..hahaha

paan sabri said...

echah: yeke? aiseh.. kalo camtu kene cari 7 dragon ball la pulak..

hasannnah: kwn saya yg mesin fotostat tu pon, tak rapat sgt, tapi takde la gaduh2..

momoque: memang kembar la.. ade orang cakap kalo sorang demam, yang kembar laen pon ikut demam.

Azli Razali said...

adaker kembar?

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

huhu..sy pnah gak dgr pasal tuh...

ermm..tp an..sy xpnah lg jmpe..cume ble kluar atau jmpe kawan2..

kdg2 kwan2 yg baru kenal..msti ckp mke kamu cm sum1....

eceh...cm popular..lg 1 rmai ckp mke sy familiar..nk sgt jmpe..juz pnah tgk gmbr jer..hmpir la same..huhu

Mr Noble said...

aku penah jumpa ada sorang mamat ni, dia ckp muka dia cam muka aku, siap amik gamba lagi. tp pada aku muka dia tak sama pon cam muka aku. dia perasan lebih kot. haha!

paan sabri said...

haha.. mr.noble ensem sgt kot..

paan sabri said...

arisa: kdg2 tu taktik laki nk ngorat je.. hehe.. ade pengalaman..

LuVidA^^ said...

nakula sadewa cumel! suke twins zaquan n aidil ... lalalaa...

Melati Qistyna's Mummy said...

akak ade jumpe sorg ms skolah menengah dl, kebetulan 1 skolah ngn kakak tu plak tu... :)

paan sabri said...

melati: 1sekolah? mesti ramai orang ingat kembar je kan?

Cik Cinta said...

hahaha kelaka je cite ko ni...

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails