nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

21 August 2010

Mimpi Fed Up Dengan Aku?




Selalu kalo demam, kadang-kadang kita rasa tak best. Kadang-kadang rasa best pulak. Best kalo dapat mc. Tak best kalo kene enject. Benci betul jarum. Sebab tu aku tak maw jadik doctor. Kene enject2 potong2 belah2 orang.. heish.. tak sanggup.

Kalo demam ada orang kata better kita faham diri kita. Jangan bergantung dengan ubat je. Banyak dadah. Tu ape yang doctor pernah cakap time bagi ceramah kat aku la. Tak ingat sangat camne and kat mana aku dengar. Hehe. Aku memang pelupa. Tapi betul gak kan? Kalo macam aku, demam aku pakai sweater, selubung dalam selimut and tutup kipas. Tidur je sampai basah (maksud aku berpeluh oke). Then sok da ringan sikit demam tu. da 2ari tak sembuh baru pegi jumpe doctor. Aku sebenarnya pon malas makan ubat. Lagi2 ubat batuk. Meremang je tekak.

Dah macam doctor plak bebel kat sini. Padahal amek course engine. Tapi Doctor dalam engineering oke gak kan? Tu mukadimah je. Sebenarnye juz nak share pe jadi kat aku time demam. Especially time kecik2 dulu.

Dulu time kecik2, kalo time kat kampong, sebab aku duduk ngan nenek time tadika, so kalo demam memang dijaga la. Cucu manja la katekan *ee tak malu mengaku* so memang best la. Makan sup, mandi nanti nenek aku wat air panas, then ngan air asam letak kat atas dahi *bukan yang cicah ngan ikan bakar tu, tu sambal*. Macam raja. Haha.

jangan letak ini dekat dahi, PANAS!

Tapi bende pelik and yang confem jadi kat aku dulu kalo demam ialah, aku selalu mimpi sume bende jadi besar. Lego jadi besar, semut jadi besar, kacang jadi besar pastu tindih2 aku pulak. Apehal? Tu pasal la meracau je kalo demam. Paling tak best kalo mimpi domino. Jatuh satu, semua jatuh atas aku. Celake. Aku ingat ko mimpi domino sampai bila2!


Sampai sekarang aku still tak taw apesal mimpi camtu. Kalo demam je mesti mimpi camtu. Kalo mimpi camtu je mesti aku demam.

Tapi bila agak2 da matang sikit, da dewasa sikit, bila mimpi camtu, aku kata camni.

arghh.. mimpi je tu. aku demam nih. Tido lagi penting. Zzzzz

So sekarang mimpi tu da fed up kot. No more dreams!


p/s: time pergi 7E beli cool fever untuk adik aku, akak kt 7E tadi sgt,sgt,sgt kerek.. sebab tu ko keje 7E. BENCIKAU!




10 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

cik tomyam said...

saya suka buah dadu itu.
hehehe
:)

Mr Noble said...

aku kalau tak makan ubat lagi la lmbt baik :p

ica said...

hahaha.BENCIKAU!

tak boleh belah..:p

Ipan said...

aku x demam pon mimpi benda besa2 ni..haha

paan sabri said...

#cik tomyam: tu bukan dadu, tu domino ek..

#mrnoble: hehe.. ikot orang gak kot.. kalo orang taksukemakanubat mcm aku oke kot.. hehe

#ica: booooooooo

#ipan: ko pon sme ke??

Camellia said...

eh~ sama ah! kalau sy demam sy pun mimpi semua jadi besar~ sy ingat sy x normal rupanya ada org len sepesen ngan sy. :P

Nurulbadiah Lai said...

hahaha..u r funny..
xpe2..mkn ubat ye...ala bucuk2..

F.I.C.K.R.Y said...

Huhuhuuu... giler arr kalo letak sambal belacan kat dahi kehkehkehh...
Berasap panas nanti hahahaa~

BezBuddy said...

rindu gler nak maen domino...haha...best ape dpt mimpi cmtu...nak gak nak gak...hahahaha

CgMas said...

Mimpi demam x sama ke dengan mimpi x demam? Hehehe..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails