nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

24 September 2010

Cara Nak Check Laptop Korang Jantan Ke Betina


Benda ni aku copy dari fesbuk. Tah sape la yang buat nih. Tak terpikir plak laptop ada jantina. Sebab tak pernah jumpe kemaluan tanda-tanda. Haha..
Korang ikot je step2 nih.. kena pakai notepad. So try la. Aku dah try dan ternyata laptop aku seorang betina. Patot la aku lagi banyak layan beliau berbanding awek aku.

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  love u.vbs
3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."
Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....


p/s: lepas ni aku leh la mekap2kan laptop aku. beli baju kurung sume.. kalo kawenkan dia nnt dapat la laptop kecik.

18 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

cikgu isza said...

tadi saya try tapi tak jadi.. sekarang dah jadi.. dengar macam girl tapi sedikit garau suaranyer.. hehehe..

seronokkan bersantai..

Ipan said...

laptop aku pon sejenis betina..sape laptop die jantan?meh aku nk kawenkn ngn laptop aku..laptop aku cunnn..

Iza said...

boleh percaya ke ni???

paan sabri said...

#cikgu isza:tomboy kot tu.. haha
#ipan; laptop ko kalo bermadu dengan laptop aku boleh x?
iza:ni aps main2 je kot. juz for fun.

nur hidayah isa said...

haha yeke..nk try ar sat g

Encik MT said...

kekeke,ader baca info di kat fb, tapi mlas try la pulok... takut2 kluar suara antu plak.hahaha~

paan sabri said...

#nurhidayah:cuba jgn tak try!
#encik MT: haha.. mesti ingat yg prank org tu.

BezBuddy said...

xjadi ponn...sob3

PUPUT said...

jadi ke ni..tp dlm fb ckp jadi..hehe...pelik jek ek..^^

paan sabri said...

jadi je aku buat. tah la. bab komputer mmg aku fail sikit. O_o

YOUsoF said...

hahha. ko leh try buatkan chiong sam ngan sari sekali Paan.. barulah laptop 1 Malaysia ;DD

Sesumpah said...

kalau suara maknyah camne?? hee

paan sabri said...

#yousof: macam2 baju leh. pasni ada la fesyen show utk laptop plak. skali dgn miss universe category laptop skali...
#sesumpah Bebebebel: kalo makyah tu paham2 la.. 2 alam agaknye.. har har har.

Siti Nurhanim said...

kalau laptop kamu pompuan yer??laptop kite lelaki.nanti kite kawen kan mereka ah.hoho..

paan sabri said...

ha.. cantik sgt la tu.. bila nk nikahnye??

Faarihin said...

hahaha... lawak aje..

kalau guna komputer plak camne?

PUPUT said...

dah try jgk ni..laptop pompuan..desktop pon pompuan..tingin lak nak dgr yg jantannya suara camne..^_^

paan sabri said...

#faarihin: kalo guna computer, same je kot. cuba la try..
#puput:kne pg cari la laptop len yg jantan..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails