nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

27 September 2010

Kaitan Antara Hari Ahad, Open House Dan Telinga.

Syawal still ada lagi. And mostly dalam kepala hotak mesti terpikir open house atau dalam bahasa yang lebih telus, makan free. Bukan nak ingat pasal puasa 6 kan kan? Macam aku. Lepas lunch teringat sok nak puasa enam. Then esok plak lupa, begitu la berterusan hal ini sampai la habis syawal.

Namun begitu, cewah. Tahukah anda terdapat kaitan antara hari ahad, open house dan telinga?

Mari kita saksikan. Maksud aku baca. Heh. Dan AMARAN KERAS! Ini merupakan pengalaman sendiri dan diharap tidak berulang.

Open house, atau dalam BM rumah terbuka la. Terbuka pintu maksud dia. Bukan terbuka dari atas atap macam aku kecik2 selalu bayangkan. Bajet ufo nak landing je. Actually PLKUm atau Pusat Latihan Kajang Utama, iaitu consider sebagai HQ silat kat Kajang nih la, khabarnya ada wat open house. So aku dan rakan2 pahlwan silat yang mocho-mocho dijemput la. Wah khabar baek nih.

HARI AHAD. Hari ni la. So open house yang di war war kan tu pada hari ni la. Hari ahad. So tadi aku pon beriya la bangun awal. Kol9 kunci jam lek lepas subuh. Kol10.30 janji nak gerak. Sebagai orang melayu, aku tak berkenan sikit ngan janji melayu. Annoying gler tunggu orang. Aku ske gerak awal. Da ensem2, tempek bedak cover jerawat semua, gerak la ngan wave aku. Robongan 3moto 4orang. Aku nek ngan akem r. Aku mane ade lessen moto. Moto ade.

Dah sampai2, tah mane2 jalan la kitorang redah. Masing2 tunjuk arah laen2. Aku pon pernah pegi sekali je. So ingat2 lupa la. Len la kalo macam formula calculus ke kan? Sekali pandang je da hafal dah. Cewah. Dah sampai2, tengok kosong je. Aish. Awal sangat ke? Gler ensem kitorang. Datang awal. Market tinggi nih kalo aweks2 taw.
Sekali da macam pelik je pintu berkunci, kitorang decide ank kol cikgu akhtar. Gurulatih silat aku. Tak ke pelik open house tapi pintu pagar kunci?dulu kecik2 pernah la aku ketuk2 umah orang yg berkunci sampai dorang kua serah duit raya. Tapi sekarang tak kan nak buat lagi kan?

“open house ahad depan la.” Simple gler answer si ehwan bila kol cikgu. Demm. Sape salah dengar nih?? Next wek punye open house, minggu nih kitorang da datang dah.

Pape  hal pon, hari ni best la konvoi raya umah member2 aku. Kat s.alam, umah aku, then kat balakong llagi. Dari siang sampai malam. Rumah pegi sikit je. Lepak je lebih. To faiz zakaria. Sori gler wei tak leh pegi open house ko. Tapau bole?
P/S: follower da 400 dah.. gler xsangka. tenkiu2.

9 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

shininghepiness=) said...

yeyey...1st comment...tetiba....hehe...fafau xpat g open house...ceddey=(

cimut munniey :) said...

sombong ah kau xd.... tak tegur tyme open house umah aput. HAHA

Sesumpah said...

rajin betul kau karang pnjang2 hee

Cik Bucken said...

deyyy..ko memang tak penah korek telinge ke?hahaha..bajet market leh tinggi datang awal, tetibe awal sangat seminggu dah dtg..haha

paan sabri said...

# shininghepiness: yeyeye 1st jawab komen jugak.. =D
#cimut: tak pasan ko weh.. haha.. ramai sgt aweks2.
#bella: ko pon rajin ga ek baca blog aku..
# Cik Bucken: bukan salah aku. aku mmg tak taw ape2.. haha.. tp mmg jarang gak korek sbnarnye.

CgMas said...

Mgg depan gi lg dah lancar peta nak ke tempat tu..

Mr Noble said...

byk duit raya dpt gi open house? :p
aik? dah tukar design eh? br prasan :D

paan sabri said...

haah.. baru tukar. semat x? keh keh keh.

manna_salwa said...

haha.. sadisnye la..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails