nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

02 September 2010

Jangan Jadi Macam Paan

Hari ni mostly da start cuti raya da. Aku sejak semalam lagi dalam kepala hotak nih dok piker nak balik je. Badan je kat uni. Tapi fikiran kat rumah awek. And tadi lepas ponteng kelas ngan bangun lambat, aku pon balik la ngan si Honda Wave aku.
pakai honda wave percuma pelukan awek 
Aku ni nama je dok area kl, atau dalam bahasa yang lebih mengada-ngada sikit lembah klang, tapi jalan pon tak brape nak taw. Tapi takpe la kan? Bukan takde signboard kat tepi jalan, paling2 busuk kalo sesat pon, aku cari je klcc. Pastu parking motor naik tren balik rumah. Senang keje. Betul tak?

So tadi dalam kol12, lepas kol awek semua, aku pon bertolak la nak balik rumah, bamboo river sana. Pernah dengar ke??. Then tah macamana dekat2 dengan TPM college, ala, yang dekat dengan mcd yang dekat dengan astro tu, ade la satu simpang. Kat simpang tu ade signboard. Aku ikut jalan ke ipoh. Tapi actually simpang ke ipoh ikut highway tu jauh lagi, aku boleh plak belok kat situ. Ape lagi, terpatah balik la.

Cam buang masa je. Bertolak pukul12, dalam kol12.30 camtu aku dah sampai kat depan uniten balik. Minyak pon da kurang asam* la. Then lepas je salah jalan tu, aku da tak tengok signboard dah. Jalan pon ikut gerak hati je. Waghahaha. BENCIKAU signboard!

Tapi jalan yang aku ikut nak balik tadi memang aku tak pernah lalu pon. Selalu bila da sampai dekat dengan desa waterpark tu, terus je, tapi sebab aku nampak ade signboard ke ipoh, aku pon  belok la. Tah macamana kali ni nak percaya signboard plak. Aku pon tak taw.

Tapi nasib baik sampai gak ke rumah. Tah mane2 jalan je aku redah. Kerinci link la, Tropicana city la. Nasib bek tak hujan. Bagi yang benci baca entry mengada2 aku ni, tolong paham. Aku 1st time balik naik motor. Lesen pon L lagi. Tenkiu oke.

p/s: korang jangan jadi macam aku. BELI GPS!

6 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

manna_salwa said...

ape ke sadis sgt tu..
balik bamboo river ye..
huuuu~
sy balek esok..!
=)

diana said...

pas ni nak balik semula
ingat ke jalan nye..
kang sesat lagi...

Ipan said...

gps atas moto gler styleee!

paan sabri said...

#manna salwa: sadis la da bazir masa.. huhu..
#diana:hehe.. pasni bwk peta..
#motor aku mmg style.. siap ada stewardess.

Mr Noble said...

nasib baik nak moto. kalau naik kete, mau kene abeskan duit utk jalan sesat yg lalu tol2 tu :p

cik tomyam said...

lelaki tu mcm eksaited dalam gbr?

haha

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails