nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

18 September 2010

Dapat Duit Raya, Beli Kete Tapi....

Musim raya ni open house je memanjang. Tak cukup open house, yang aku serbu terus macam tu pon ada. Semalam pergi beraya dengan classmate skola rendah dulu. Memang best gler r. Janji macam ramai nak datang tapi last2 lapan orang je. Cehh.

So tu la alasan aku untuk tak update sangat blog nih. Keh keh keh. Bukan ape. Kalo setakat nak cerita pasal open house, sape nak baca ye tak? So aku pon bertapa la nak mencari idea nak menulis entry nih. Bukan malas ye.

Budak2. Da dapat duit raya, da capai target tahun ni nak dapat brape, confem nak pegi membeli benda merepek2 ye tak? Camtu la gak adek guwa nih. Beli kete control. Jelez kot tengok abang dia drive kete betul pergi usung awek selalu. Ahh. Aku dulu pon macam tu gak.

So da pergi beli, ingat setel la. So aku pon gerak la pergi umah awek aku aritu. Rabu rasenye. Tah lupe dah. Banyak makan sempret. So lepas kejap je beramah mesra. Tak buat pape haa.. so aku pon balek. Tapi ikot kejap dak2 tu pergi beli kete. Pastu aku cabot.

Da sampai rumah plak, tiba2 kete control yang dibeli oleh adik aku takde charger. Jeng jeng jeng. Wadafak kan? Camne nak jalan? Camne nak drift? Camne nak wat willie ngn wekang pejadah sume kan? So aku pon kesian la walaupon dalam hati da ter-carut plak. Heish. Pergi la kedai tu blek. Resit plak tak bagi.

Setibanya di kedai.. cam bese r. Cakap pelat cina sikit. Orang melayu memang camni. Dengan cina cakap pelat cina. Dengan india cakap pelat india. Ngan orang putih da terkelu nak cakap. Pasan tak? Dah cakap cakap cakap sikit, leh plak dia tak mengaku ada jual kete remot control. Padahal depan mata aku ada kete tu. nak je aku sepak. Nasib bek iman masih di dada. Fuh. Kalo tak. Tak taw la. Chill wei.

Pastu dia pon panggil la pekerja dia yang pompuan tu. memang pompuan tu yang jual tadi. Heh. Selamat aku. Tapi pompuan t upon tak mengaku gak ada jual tadi. Siap wat muka baru lepas bangun dari pengsan lagi. Sakit hati betul aku, walaupon bukan kete control aku. Macam2 da aku cakap. Tak mengaku gak. Da la resit tak bagi. Huh.

Da lama2 sikit, baru dia ingat. Lupa ingatan kejap kot. Tadi Tanya aku kete tub ape ringgit? Aku jawab la 75. Betul kan? Aku mne ada jawab salah. Dah tu nak sound aku plak. “cakap la yang RM200”. Padahal dia tak Tanya pon, “total beli kete-kete tadi brape?” cheitt!. Aku pon tak taw adik2 aku beli dua kete tadi. Hehe.
So pastu dia pon bagi la charger tu. sblom balah aku sempat sound tauke cina tu. “len kali bagi resit la. Tu sampai mahkamah jadi proof oowh.” Cewah. Padahal aku pon tak taw betul ke tak aku cakap. Takot cina tu tadi.

Da samapi rumah. Puas la dak2 tu main. Aku plak sakit jiwa ngan telinga. Bunyi sreeet sreeet je. Nak je aku pijak kete tu. kang kene ganti plak. Abes la duit raya guwa. Da la dapat 50 camtu je. Huh. Tak aci. Sebab aku da 19taun dorang cakap aku tak layak dapat duit raya. Nape ek? Belum kawen lagi.
tinggal kenangan.. sob sobb

Dah lama sikit, adik aku cek2 la kat polystyrene yang letak kete tadi. Rupenye charger tu ada kat belakang. Kuang kuang kuang. Patot la cina tu muka pelik je. “ Camne charger leh takde nih?” kesian ko. Da la adik, aku dam alas nak pegi kedai tu balik. Malu dah aku. Ko simpan jela wat kenangan. 2kete, dapat 3charger. Huh.

p/s: layan lagu you and me, bunkface. serius sedap.


6 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

ica said...

adik kau!

bgus2..abg yg prihatin.:D

Mr Noble said...

haha! power aa ko beli 2 kete dpt 3 charger :D

aik? ko student blaja lagi pon tak dpt duit raya? ish3.. kesian ko

Poyaty said...

mmg klaka lah. siap nk bwk gi court. klau patah balik, mau cina tu sound u balik. hahaha

Ezao' Edogawa said...

haha
ada sale kot tu dpt 3 charger.
hahaha....

coodeang said...

Raya cina tahun depan jangan lupa mintak maaf kat cina tu

paan sabri said...

haha.. bukan salah aku wei... salah adik aku la.. haha

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails