nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

22 September 2010

Sape Baling Tisu Basah Tadi?? Siap Ko!!

Kebizian dan kesebokan melanda lagi! Argh.. lepas 2minggu cuti raya, aku rasa rindu gler kat buku-buku-buku aku. 3x ulang kot. Betapa rindu giler. Sekali baru 1st day masok kelas, yang bising macam H, da hilang arh semangat tu. tambah2 plak sekarang petang2 hujan, fuh, syahdu je aku di alam mimpi, dibuai ilusi bersama yang tersayang, 2ketul bantal aku. Test yang bakal ada 2minggu lagi pon rasa jauh je lagi. Tido lagi penting. Padahal ade 2 killer paper dalam satu hari yang sama.

Untuk entry ni aku pon tak taw nak tulis pe. So ringkasan untuk bende2 yang best dan yang tak best, erk, sori yang best tak de. Pagi tadi lepas balik dari breakfast, tah sape tah makhluk berbulu ke hape yang baling tisu basah ke bawah. Mentang2 la duduk tingkat tah hape2. Bek stok mercun raya dah habis. Timing elok plak tu. dan2 aku lalu bawah kena kat dada aku. Rasa macam kena tampar macam dalam wresling. Tengok pulak tisu tu macam ada kuning-kunig sikit. Arghh.. jam. Aku tak maw pikir apebende tu. dalam lif terus bukak baju. Pak arab sorang dalam lif tengok pelik je. Tak taw la kot2 dia kagum ngan six pax aku ke kan? Mane taw..

Semalam ada AGM silat. AGM tu bukan ayam goreng madu, tapi annual grand meeting. So best la sikit. Makan free la katakana. Nasik tomato. Fulamakweh. Sorang 2bungkus la rembat. Tapi aku makan 1jela. 1 lagi da basi atas meja. Sape suruh perut aku kenyang kan kan kan? Tu la, orang tamak selalu rugi. Jangan contohi paan ye adik2. Time grand meeting tu member2 aku dah dilantik menjadi ahli congress, atau dalam bahasa yang sebenarnye majlis tertinggi. Shortform untuk majlis tertinggi nih ialah MT. Tapi dulu time sekolah aku selalu pelik, kenapa orang gelar orang yang jawatan power tu EMPTY?? Padahal bunyi lebih kurang sama. Sori ye kawan2. Guwa belum matang lagi time tu.
And petang tadi aku pegi menempek poster. Poster ape? Bukan poster pilihan raya ataupon poster playboy. Tapi poster strawbearu. Kot2 sape2 nak tempah baju ke, untuk kelab persatuan ke, leh la carik aku. Yang ensem nanti doing jugak. Tapi yang kaya aku. Wagahaha. Ushar la kat sini. Time nak tempek poster tu susah gak la. selama ni tengok macam senang. Dah macam jogging je. Naik turun tangga, berenang sana sini, jumpe naga, lawan pulak, pastu jumpe la tuan puteri sorang. Baru nak ngorat dia cakap da tunang. Potong stim betul. Kalo taw aku bagi je naga tu makan dia. Oke tu tipu.
bini no1-no6
Pe lagi nak merepek nih? Oke. Lepas dari cuti raya aku pon tak taw nape aku jadi macam lambat pickup dalam kelas. Bahaya nih. Macammana nak dapat empat-rata camni? Four-flat bak kata john. Dalam kelas pondok berangan je. Heish. Nak itu la, nak ini la, tapi kalo belajar kantoi, meniaga aiskrim la jawabnye. Macam mak aku cakap kecik2 dulu. Tapi dulu kecik2 aku tengok meniaga aiskrim cambest je.  Leh dapat aiskrim free.
And assignment aku dah berapa hari dah bertangguh. Nak kena wat pasal IEEE society pulak. IEEE tu ialah institute of electrical &electronic engineers. Fuh. Da nak keje da aku nih. Tapi otak macam budak2. Last week aku layan cerita waktu rehat kat Disney channel. Best jugak. Tak taw kenape.
 
oke chow.. nak pergi bersilat.. tata

11 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Mr Noble said...

haha! cerianya gambar last skali tu! :p

I n n z said...

elok2 bersilat yep ;D

tfa_purpleclover said...

eeeewwwww.tisu basah.yucks.hahaha

paan sabri said...

mr.noble: tengok la waktu rehat kt disney channel nnt.. hahaha..
innz: tenkiu.. pasni pape hal miskol k.. hehe
tfa: bertambah yuks kalo sendiri yg kena..

Zalikha Nashuha Hashim said...

suka cerita waktu rehat!!!!
awww...

paan sabri said...

sama la kita.. tak taw ape best sgt.. dia macam doraemon live action, melayu punye.. haha

Cik Bucken said...

tisu basah...eeeeeeeee
jadi MT: congrato!!!
jumpe awek yg da tunang: bunge bukan sekuntum dude..
4-rata:usahe lift kejayaan!!!
assignment tangguh: adattttttla tu..
disney: eh aku pon layan disney weh!!

BezBuddy said...

ade six pack ke?nak ngorat bleh?hahaha

paan sabri said...

bucken: pergh: banyak nye komen! ini yg kita mahu! haha.. btw, tq..
bezbuddy: leh je.. jd awek no6 ok?

hamzah ian said...

kah kah kah..

Faarihin said...

siapa lah baling tisu tu.. memang tak sopan sungguh.. huhuhu.. bersabarlah bebanyak yer..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails