nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

30 September 2010

Pesan Mak Aku Tiap Kali Nak EXAM.

Sem nih macam nak kenekan kitorang budak2 kos electronic(EE) ngan electrical power (EP) je. Study mengila je. Tapi result setinggi semut lompat gak. Disebabkan gler bosan dok kat library sorang2 nih, aku pon menaip nih. Tak taw nak type ape sebenarnye.
Aku so far da brape belas tahun ek hidop ngan exam nih? Malas nak kira. Time mula2 aku kenal ape tu EXAM, aku taw dah cara nak mintak macam2 kat bapak aku. Dia bilang maw beli computer kat aku time darjah1 kalo dapat no1 dalam kelas. Last2 semua exam aku dapat no1. Tapi tipu je. Sampai sekarang tak dapat computer tu. then aku pon cakap “tipu je” cam dalam iklan proton tu. waghaha. Tapi lepas lama2, aku paham la tak dapat computer pon tak pe. Dulu kecik2 mane paham masalah kewangan semua. Bagi aku duit tu leh beli nasik ngan air. 2bende tu je.
Time dulu darjah1 leh la dapat no1 sokmo. Yela, dari 6kelas dulu, aku kelas no5. Mane taknye kan? Time 1st day darjah 1 seingat aku, ada exam gak. Untuk streaming rasanye. Aku ingat time tu ada gamba ikan, pastu kat bawah tu ada la tulis I_A_. Ape lagi kan? Mesti la suruh isi tempat kosong. Tapi time tu aku mane la taw. Ingat nak balek je. Lansung aku tak buat. Sebab tu masok kelas corot. Da masok kelas corot, jadi ketua kelas plak. Fuh, gle ensem. Time tu neck tie aku kaler hijau. Tapi setiap kali pendidikan jasmani mesti dak pendidikan khas curi. Demm tol. Aku gak kena sound. Bukan dorang.

Time mrsm, da aku ada la amek subjek ke-10. Kira lain dari 9basic subject kat mrsm la. Aku make rekacipta. Senang skor. Lukis2 sikit, potong2 kayu, paku2 then wat folio, dapat A1. Senang gler. Then time form5 tu ada la exam. Paper tu petang, kol3 kot. Memang subjek tu takde study punye. Sblom exam memang orang bantai tido punye. Aku pon memang confem arh tido kat dorm. Then tah macamana, bangun tido je dah kol4.30. kua dari partition aku je, ade sorang dak RC gak da balik exam. Arghh.. gler stress wei. Tak kan nak lari pegi amek exam kot. Then sok aku pon pergi la jumpe cikgu, nak re-take. “cikgu, saya semalam tak datang exam, saya nak re-take boleh?”, “kenapa tak datang?”, “saya tido cikgu”, “kenapa awak tido?”, fuh time tu guwa da merah muka da. Tak datang exam sebab tido. Gler otai. Nasib bek leh re-take lek.

Then sejak hari tu, tiap kali nak exam ke, spm ke, test ke, quiz ke, test jpj amek lesen ke, time aku kol mak aku time mintak dia doakan aku, mesti mak aku cakap, “an, sok test hang jangan tidoq lagi, nanti jadi macam dulu”. Hadoi.. semalam pon same weh. Huhu.

p/s: tiap kali update entry, walaupon takde idea, mesti jadi panjang gak. Aku kat library nih. sok exam. arghh!!

15 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

nabilah said...

all the best exam...tggu masuk dewan exam dulu,baru lah tido...hee

ard said...

haha. bahaye doh ko ni.

Mr Noble said...

pesan org bijak pandai: kalau bleh seblom masuk dewan exam tu call mak, bgtau nak amik exam, mintak mak doakan byk2 :D

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

muahahahahah! ada ka leh tertido sdgkan nak exam ari tu! dasat la. memang salute la! hehehehe.

ibuintan said...

good luck, lepas exam baru tido, ok

noor afzan said...

agaga..
gua hampir juga jadi camtu.
gile argh..sib baik la wa sempat gak pegi exam.
score pula tuh..
wakakaka!

paan sabri said...

haha.. tu la.. semua jd kenangan la.. walaupon mcm ape je..

nidus2 said...

Memang orang GEMINI macam tu...Macam Pak Nidus ni..king of tidoooo.

paan sabri said...

haha.. yeke? xtaw la plak..

cokiedacomot said...

all da besh :)

Shafawi Hamzah said...

wahaahaha..style la bro, leh layan tdo an.. :D

Zaer!! said...

Mak Ai! sompek lagi ko!haha.klako pon ade paan! Paan,ko nye blog da lawa.xmacam dulu,wane demam kunin.seyes lawa derr.hehe.;-)Header ngncam lak!

g0m0k9enDek said...

hahaha.. kelas last? ak pon penah masuk! hahaha.. bila dah nak keje nih.. ak pon pk.. ada ke cikgu yg penah masuk kelas last yer?? hahaha...

luvly mya said...

boleh je tido camtu. HAHA.gudluck xm btw ;)

Sesumpah said...

hhah jgn g lib tido da laaa

goodluck paan :)

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails