nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

16 March 2011

Benda Yang Tetap Berulang Tiap2 Sem

Hampir setiap sem rasanye benda ni berulang. Bukan sejak zaman2 uni je. Dari sekolah dulu. Awal sem, wajib bagi aku mula dengan azam yang bukan main terel. Siap dengan strategi bagai la, nak skor sana sini, study gitu gini. Lastly, end up camtu jugak. Tapi aku akui la, bukan senang kot nak berubah tibe2. Dari ari2 dok melangut (org perak paham le) depan laptop membaca facebook, baca status orang, then gelak sket2. Padahal tak lawak pon. Stalk2 gambar member2 pompuan yang cun2, padahal tu semua edit. Demm.


Rasanye bukan aku je yang mengalami sindrom ni. Korang pon sama jugak. So sejak akhir2 ni aku da jarang nak berazam sangat. Azam gempak2 tapi tak jalan, tak bagus gak. Better aku improve sikit2. Bagi diri aku, bab nak rajin tiba2 tu agak mustahil la, lagi2 dengan faktor geografi yang kemain lagi hebatnye. Rumah dekat, shisha dekat, shopping complex sume dengan wayang2 lagi. Tapi takkan la nak jadi nerd kan? Lagi la tak best untuk dikenang time tua2 nanti.

Sem depan aku dok luar, hah puas ati. Amek ko uniten, tu la sewa mahal sangat. Kan aku dah dok luar. pasni dok luar serius aku kena bangun awal. Agak susah la. Lagi2 kalo 1st class kol 8, class yang tak best plak. Sem depan 1st class aku linear dgn Dr. Ho Chee Kit. Hopefully tak ponteng je aku macam sem2 lepas. Mati wey kalo jadi macam sem lepas2.

Haah, baru aku perasan, untuk sem 1 dan sem2 aku, subjek aku yang hari2 1st class mesti aku jadi blur abes. Macam sem1, differential equation. Pergh memang nak menagis la aku jawab exam sem lepas. Sem ni electronic pulak. Mungkin salah satu factor sebab aku jarang datang kelas. Tu la, padan muka aku.

So untuk sem depan, linear plak 1st class aku hari2. Demm. Aku dah cuak ni. To all uniten student and yang lain2 nak exam tu. good duck la aku ucapkan. Bukan good luck ye. Aku pon macam nak demam je. Sakit tekak ni. Serius abes je exam 29march nanti, aku nak pegi bantai durian dekat stalls sebelah uniten. Geram sial!

9 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

adwafarahin said...

haha melangut ye...teman paham perasaan itu

samela ngan teman nie haa..

gud luck yer utk nx sem

Miss Eyda said...

melangut tue apa? xpaham la. hehe :D

byw, goodluck ;)

Mohd Zulhelmi aka JUL aka JUMI said...

mak aih. buruk betol perangai stalk2 gambar anak hilang dara nihh..

hahahhaah..

Sesumpah said...

same lah weh ^^"

btw goodluck

nanti nak ikut pekena durian oiii~

d_tieah said...

Wah.. Duduk luar ek? Ngee :) Paan, otak kalo pagi2 memang jem.. Hahahaha.. Mcm highway gak lah.. Tak payah heran.. Hahahahaha.. Takut je aku baca nama subjek kau.. Susah je bunyi nye..


Entry Terbaru 1 : Sudah Tertulis Dalam Al-Quran Tentang Musibah Di Jepun
Entry Terbaru 2 : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

Paan Standalone said...

bella, jom weyh pekaena durian ramai2 nanti..

Paan Standalone said...

tieah: nama subjek memang menakutkan kadang2.. belum belajar lagi..

Mohamadazhan hjDesa said...

dah rancang macam2, datang malas ni susah nak buang :)

fRaMe+LenSeS said...

kena check2 balik diri ni.. hee.. sama la nadh pn. kena pnyakit sana.. ;)

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails