nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

20 March 2011

PEJADAH ADE MAKANAN BERNAMA PAAN?



Nampak gambar di atas? Ok fine. Sumpah kelakar. Nak cari fanpage aku tah camne keluar fan page ni pulak. Demm it. Actually maksud lain paan ialah sireh. Demm it. Sireh? Tah bahasa ape la. India kot. Mungkin belah mane2 la. Jangan pasni orang panggil aku sireh sudah. Dah macam kartunis sireh dalam ujang dah. BTW, dah lama tak baca majalah camtu. Hari2 belek buku calculus dengan circuit je. Otak pon jam gak kadang2.

Nak cerita pasal sireh, dulu kecik2 aku rasa pelik bila nenek aku makan sireh. Then bila bapak aku balek kampong, dia join jugak. Bila aku nak try, bapak aku cakap tak boleh sebab mabuk. Time tu darjah2 kot. Cambest je aku tengok, ade kacip2, then letak kapur, balut dengan daun sireh, pastu ngap.

Kadang2 pernah gak aku tengok orang “ehem2” makan sireh, then ludah sana sini. Gigi pon dah kaler ape je. Ludah dia tu, kalo tak silap aku, boleh buat jadi penyakit tibi, tapi bila google tak jumpe pulak. So tak sure la. Jangan percaya sangat aku ni. Kadang2 bukan betul.  

Khasiat sireh? Aku taktaw. Tapi aku taw rossa punye feminine wash tu. kui kui kui.

Maksud nama aku, kalo korang nak taw, kegembiraan. Happiness. Kacak kan? Korang ada kawan bernama Paan jugak? Pe lagi? share post ni kat blog die.. haha

p/s: nasib baek like kat page aku lagi ramai.. hahaha aku menang! yeay!

13 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Scha Ara said...

kecik2 dulu khusyuk je tengok tok cik kunyah2 sireh..
okey je,
tak mabuk2..
makan sireh boleh mabuk ke?
atau alasan mabuk tu sebab tak nak anaknya ikut makan sireh jugak....

Ipan said...

aku selalu je kena paksa dengan mak aku makan sireh. mak aku cakap makan sireh ni boleh buat otak geliga. makan sireh macam makan chewing gum la.

Paan Sabri said...

yeke, serius aku taktaw dowh ipan.. patot la ko bijak.. haha

Nobita Sensei said...

hahaha..tak sangka betul.

Mohamadazhan hjDesa said...

sireh ka bro? boleh tukar nama blog ni.hehe

Paan Sabri said...

@mohamadazhan hjDesa: haha.. agak kasar disitu sebenarnye..

Mohamadazhan hjDesa said...

hehe.bergurau ja bro :)

Paan Sabri said...

eh, aku pon gurau jugak.. Lol.. slah faham. xde amek ati punye bro..

Senorita said...

HAHAHAHAH!!! lawak!!

Paan Sabri said...

LOL.. hahaha.. sampai ati wooooo...

budak awam said...

bf aku nama paan
ley ah pgl dye sireh
cool hbs haha :P

Paan Sabri said...

haha, jangan.. aku faham perasaan die..

misnurr said...

hai sireh.. hehehe... LOL jgn marah bro :D

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails