nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

07 March 2011

FESCO: UNITEN MENANG NO2 BEB

Dalam seminggu jugak la aku sibuk dengan training untuk ke fesco ni. Dalam training ni rasanye ade la dalam 2kali aku xdatang sebab ade test. Then tak pasal2 dapat gelaran “abang test” dari wazer, siap cakap semua test aku even yang course laen pon aku nak ambek. Aku pon stress ga dengan test yang bertubi-tubi-tubi datang. Dan2 tu gak la ade si benda FESCO (festival of colours of the world) ni pulak.


Join fesco ni antara pengalaman baru la bagi aku. Mahal kot experience ni. Aku siap kena mekap wei. Gler cun aku kena mekap kol4 then kena tunggu event tu start kol8. Nasib bek bleh jamak qasar. Bukan senang nak kena mekap. Serius aku tak suka mekap. Tobat wei. Dah dengan panas, gatal muka, maklumlah muka jantan. Macamana la aweks2 yang hari2 mekap pergi kelas tu, bak kata wazer lagi. Takpe la, “pain is beauty” bak kata orang2 model2. Kitorang budak2 silat siap tido2 lagi sebab bosan sangat dok menunggu. Dengan kebulurnye. Tu la, sape suruh stay up? Dalam bas tido. Orang bekfes kitorang tido dalam bas.

rasa macam bapuk. demm

UTP, or University Teknologi Petronas, aku rasa sangat2 best berbanding dengan uni aku. Ok malas nak mention nama uni aku. Nanti kantoi pulak study kat mane. Cewah. Aku antara orang yang minat architecture la, then architecture kat utp sangat2 style bagi aku, then ada rasa macam kat uni la, tak macam kat kolej bese2 ke, yela, utp uni mahal kot. Dengan aircond yang sejuk sampai takot nak minum air banyak2, sampai la ke toilet yang standard sama dengan klcc, aku memang jeles la weyh! Sape dak utp??

Dari segi event organizing, sangat2 mantap dan dorang punye crew bagi kerjasama dari rehearsal sampai la ke habes. Siap ade 2org PA lagi untuk setiap uni. Cun plak tu. nasib die tua dari aku, kalo tak, ish, tak taw la.
So dengan practice pon seminggu, kitorang dapat num2, kalah dengan tuan rumah. Ok la kan? Bagi can je kat tuan rumah tu. BTW, aku bersilat ye di atas pentas tu. bukan menari ok? .

Rasa macam banyak je nak tulis tadi. Tapi depan laptop jadi kaku kejap. Tak cukop tidor la ni. nanti kalo ade gambo lagi, video 3gp ke, aku upload..

14 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Sesumpah said...

TAHNIAHHHHHH



kuddos to abg mekap tebal hahak

d_tieah said...

Paan make-up.. Nak gelak boleh?
Hahahahaha..
Sah lah ko jantan kan sebab tak suka make-up..
Tu yang aku tak faham bila penari lelaki make-up tebal2..
Huhh!
Biase2 je cukuplah kan?????????????
Ni kadang2 tengok make-up penari pompuan dengan lelaki pun cam takde beza..


Entry Terbaru : Cantik Itu Subjektif

asfz lily said...

hahaha..tebalnya make-up..
asfz pon xmake-up tebal2 camtu..
lalalal :D

lyana rosli said...

congrats UNITEN!
korg punya team ramai gila. and best show korg. smua lengkap ada. silat, taekwondo, etc. hehe.

next year join la FESCO lagi. hehe. :D

btw, i'm UTPian!hehe

reditumerah said...

thx for coming to UTP for FESCO..kindly visit our UPAG page.

http://www.facebook.com/UTP.Performing.Arts.Group

TQ

reditumerah said...

thx for coming to UTP for FESCO. Kindly visit our official UPAG page. TQ =)

http://www.facebook.com/UTP.Performing.Arts.Group

jackieKOH said...

UTP besa2 je bro..haha

thx dtg fesco....uniten best gak!!!

paan sabri said...

wow.. tu dia sekali dak2 utp komen.. keh keh keh

Azmi said...

next year dtg fesco lagi yer hehehe...anyway uniten best gk..interesting show...=)..

ex-utpian hehe

mIsS uYa said...

thankz coz joining fesco heheh...anyway uniten punye show pun mmg sgt5 interesting hehe..ramai tue siap ade bendera lg...join lg yer next year heheh

-ex-utpian =p

paan sabri said...

actually kitorang tak expect pon boleh menang, just expect utk dpt anugerah khas juri je.. btw, alhamdulillah la, ni sume idea kak sha, nice one!

SuRayA^i. said...

hehe, upenye ni la die org yg suk silat2 atas pentas aritu eh?

btw congratz! uniten nye prformance pun best ye!

Kantong Plastik said...

uniten tu yang ada orang lari-lari bawa bendera tu keh? heheh.. salam kenal ye..

paan sabri said...

yup kitorang la tu.. kachak kan?

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails