nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

21 July 2010

Aku Da Jadi Pelarian

Kringgg!!!!

Babeng! Bingit tol, sape plak main fire alarm nih. Tak berguna tol. Ingat pak arab mane la yang gatal tangan dok usik2 fire alarm. Bunyi tak nak kuat plak macam jam loceng dok sblah telinga. Tapi bunyi fire alarm ni lagi kuat, sebab alarm clock tu pon tak mampu kejutkan aku bangun.

Then tak lama pastu, ada seorang mamat ni ketuk tingkap plak. Aku yang sedang asyik menelaah advance calculus bertambah runsing la. Tak guna. Rupenye ajk blok. Bukan blog paanthology. Tapi blok. Siap pakai jaket keselamatan yang macam orang amek test motor JPJ plak. Haha. Macam la aku tak pernah. Dulu pon aku ajk gak. Sumpah bosan nak pegi ketuk pintu sorang2, soh pegi kumpul kat dewan. Lantak ar.. bukan hal aku, tu je aku piker time tu. janji aku ketuk.

Kalo pikir2 balik, macam menyesal plak aku apply jadi ajk dulu. Cam tak kene time plak. Ajk special dia dapat rumah, tapi aku apply time aku wajib dok dalam. Tak taw la ape masalah aku time tu. pegi interview leh dapat plak. Tu yang layan je.

Then kitorang pon macam malas je nak pegi dewan tu. padahal dorang bukan suruh buat ape pon. Juz dok dengar je ape dorang nak cakap. Tapi nak lari gak kitorang. Tak kira! So kitorang pon pegi la lalu kat mini stadium nih, siap derma darah 2-3gelen kat nyamuk. Moga2 ko sihat ye nyamuk. Nak duduk dalam bilik pon dorang tutup power supply. So same gak. Nyamuk tetap kenyang.


Da jadi macam pelarian je kitorang tadi. Nak lari sembunyi2 malam2, tapi masing2 dok pakai baju putih. Sah2 la kantoi kan? Tapi layan, malas dengar dorang capup cakap punye pasal.

Da agak2 lampu da on balik, kitorang pon on la. mood nak study da abes.. Ape lagi, paanthology la..

Tapi yang peliknye, time kat mini stadium tu, ade sorang pak arab nih jalan2, macam jog kat track tu. Tapi sorang2 je. Brape kali tah dia dok pusing je sorang2. Tak ke pelik kalo ada orang dok jalan sorang2 malam2 kat stadium yang dalam gelap. Cara jalan dia steady je. Tak laju, constant je. So kitorang pon malas nak tegur2, wat bodo je. Tapi serius pelik r. Tapi orang arab kat sini memang perangai pelik pon.

7 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

.s.o.f.i.a. said...

cheisss!!! aku ingat betoi la tempat ko terbakor ke apa.. baru nak offer numpang kat bilik aku. kensel!!!!!

Che Armster said...

haha jadi bangla malam2 ye bang?

Mr Noble said...

haha! rupanya lari dari dewan :p

Parkcheek Chun Li said...

usaha tangga kejayaan....ahahhaaa....

takpe....walaupun korg berlari ke tempat lain....ade gak aktiviti yg korg buat...menderma darah

ketingting said...

pelarian nih kena tangkap kasi sebat sebab lari lari. hehe

syaf said...

aku ingat bangla kat bawah rumah aku rupenyer kowang...kasihan

ngee

syaza kelyza said...

haha , ingatkan apela , hehehe :P


btw , dtg jenguk kembali :)

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails