nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

08 July 2010

Muet result is on now..

MUET MUET MUET, result da kua tadi. Alang2 update study plan tadi, usher la result muet..

Dan result pon oke la, dapat band4. Oke la kan? Band4 untuk orang yang jarang2 speaking English. Teringat lek time amek exam muet aritu. Mesti korang pona de pengalaman kan? Yang writing and reading tu bole lah. Still boleh makan lagi. Tapi yang speaking tu, pergh, agak kelam kabut la.

Dulu time kat matrix gopeng dulu, ade la belajar basic sket2, tapi mostly da lupe, yela, 3mggu je kat sane, happy gler aku dapat kua dapat scholar, tenkiu2 YTN, tenkiu2 Allah.. Alhamdulillah. Dapat la ringan beban parent aku.

Dah la time tu aku sorang je dak engine. 3 lagi dak it, tapi juz sorang je aku kenal, iaitu si Firdaus Peta, dak tgb gak dulu. So bole la nak borak2 tu..

Dengar2 cite, time discussion tu kene achive 1 conclusion. Tapi time tu, aku panic. Dorang pulak cam cakap nak tak nak je, so aku tolong la tanye2 konon2, nak mintak pendapat. Takde la aku sorang je cakap. Tapi last2 dok putar alam, lupa plak masa 10min je, dan2 time aku perasa stopwatch orang tu, time tu la dia cakap “time is up”. Siap sengih2 lagi dia. Speechless kitorang.

Time listening pulak, speaker macam ape je. Macam orang dalam tape tu bercakap dalam air, tak pun dia tengah berkumur2 time tengah bercakap. Dengar blop blop blop je. Nak jawab ape? Dan yang paling best, aku tak ikut ARAHAN ataupon en.John cakap INSTRUCTION. Dia suruh WRITE YOUR ANSWER IN 3 WORDS, aku bagi panjang2 macam jawab penulisan spm. Hah. Tahniah buat diri ini..

Pape hal pon, bende tu da lepas.. janji leh lepas degree, keje, kawen, yeeehaa!!


7 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

ninie_azriena said...

congrate..(n_n)

Mr Noble said...

power aa 4band, congratulations!

paan sabri said...

trimas2.. tenkiu sume.. ingat dapat band6.. hehe..

suzzsuzie said...

congrates dik.....

hudhud said...

ohh i dapat band 6 dulu. lalalalala
tipu je i pun band 4 jugak ! hahaha.
tp I rasa band 4 ni power gk la sbb chinese yang terror english kat matrix i dulu pun dpt band 5 je.
cehh bangga diri pulak i haha :P

paan sabri said...

haha.. band6 tu macam impossible je.. gler purffffffffect english dye. cam johnny english.. wakakaka

wanie m'nJ said...

uwkey le tu...
at least toksah nak repeat blik..
huhu,takot plak nak ambek exam muet nanti..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails