nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

10 July 2010

Jom buat matchstick cube

Selalu kalo ada mancis korang wat ape? Selain bakar-membakar semua bende yang boleh terbakar sampai terbakar, pe lagi korang leh wat? Ha, ini dia, bukan magik atau silap mata, tapi kerja yang tak berfaedah.

Ni kira tutorial la gak. Tapi takde kaitan rasenye ngan blogspot or wordpress. Hehe. Suka2 je nak isi masa lapang. Time tengah surf youtube, camne leh jumpe pon tak taw la. Cambest je kan? So aku pon study la the mechanics of matchstick and the other nonsense usage. Jangan search coz korang memang tak kan jumpe. Aku saja2 reka ayat tu bagi sedap sikit.

Cambest kan? Tak guna gam tapi leh solid-molid gitu. So aku pon try la. Pergh, Nampak senang-kacang je. Cuba try tengok. Wat aku ilang sabar je. Tapi takpe, da siap, fuh, puas ati. Ni la hasil dia, fewiitt.. sexy owh..

Modal cket je, 3box mancis, dalam 20sen sekotak camtu. So total 60sen la. Tu pon tak ckup rasenye, 4kotak baru cukup rasenye.

cap superman kot...

Proses nak buat, agak susah la.. Seyes korang kene sabar banyak. Kalo macam aku, tengah dok susun, mak aku saje2 datang tiup bagi jatuh mancis ni sume. Heish.. Nasib bek mak. Sabar jela.

Ni la video yang membawa aku ke anjakan paradigm, cewah..

Kalo korang takleh nak play video nih, tengok jela step2 dia..

agak2 kalo tak clear, g je kat sini, tengok puas2..

Ensem kan aku punye matchstick cube? Agak2 kalo aku buat cun2, jual RM50, ade orang nak beli tak??



Puas ati.. Pasni kalo boring2 lagi, aku bakar plak matchstick cube nih..

serius puas ati

9 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Hassanah said...

wah hebatnye
ak tau main rubic cube jer,tu pun tak habis
haha

paan sabri said...

haha.. rubic cube tu kacang je..

Aku X-PO said...

wah, cam menarik je ni..aku pun nak try gak la..tp ada jual ke ek mancis yg wrne hijau tu?

Niat jadi playboy/playgirl semata-mata mahu dapatkan yang terbaik ke?

Mr Noble said...

bab bakar mancis yg bes tu :p

-fickryhisham- said...


Nostalgik betol gambaq mancis cap Flyingman tue...

Gua kalo nak bakar daun-daun sampah kat halaman rumah tue..

Mesti gune mancis nie...

Sekian.

dunspeak♥ said...

woww..!

Sesumpah said...

haa tunggulah nanti ada assigmnent static nanti.

:)

cuci-suci said...

worldpress tuh ape ek ? sori lah tak taw , sebab bru je blogging nih , hehe .

crystalzerosix said...

menarik gak game nih...bleh cubananti time free....kreatif :)

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails