nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

29 July 2010

Ada Apa Dengan Melaka? Part2

Minggu ni agak busy, sampai aku tak pergi kelas pagi ni. Tak pe r.. tido lagi penting kan kan?
Nak sambung cerita pasal Melaka nih, time kedatangan aku yang pertama, cewah, macam ayat buku teks sejarah pulak. Buku yang aku susah nak khatam sejak form1 lagi. Time tu aku darjah5 kot time mula2 pegi Melaka. Bercuti ngan family. Then stay la kat chalet kat tanjung bidara, best gak. Malam2 macam rebut topan je. Sejuk je. Pagi2 lepas subuh pon lepak tepi pantai.



 Then macam2 tempat la yang aku ngan adek bradik tak pernah pegi kitorang pegi. Ade la amek gambar cket2. Time tu sume pose skema je. Berdiri tegak. Aku pon tak taw nape camtu. Aura photogedix tak kua lagi time tu. time tu camera jenis lame, pakai Kodak tu. so tak leh la nak ushar2 gambar, da pegi cuci baru leh tengok lubang idong sorang2. Jap ek, nape orang cakap cuci gambar? Tak terpikir plak aku. Heish..



Then tak lama pastu, kat umah la, aku pon yang bijak laksana alberto Einstein nih pon nak ushar2 la camera tu. bese la, tak pernah bukak camera. Aku pon port baek punye. Kat umah aku, cari tempat sunyi sket, tengok dalam cerita kat tv, org bukak camera tgok filem dye, fuh. Cambest kan? Aku pon bukak la.


Sekali terkantoi ngan mak aku. Then kene sound la. Actually kalo camera jenis tu filem dia exposed kat sunlight, sume gambar akan hilang. Tapi aku mene taw. Mengamok la mak aku. Haha. Aku pon tengah blur2 lagi time tu, layan jela. Tak lama pastu, time aku masuk TGB, or MRSM JASIN, mak aku sampai da muak da pergi Melaka. Amek la gambaq puas2. Adik aku pond a ikut jejak aku. Time darjah1 dia wat bende same gak. Tapi bapak aku tak marah pulak. Tak aci!!


Tengok orang pakai DSLR, jeles gle aku. Tapi aku cam cuak je nak amek gambar. Maybe sebab tu la aku tak jadi photogedix and photographer.

p/s: tak pasti ade sambungan lagi ke tak...

3 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Mr Noble said...

aku tgk budak2 zaman skang, maybe skola menengah, bukan main lagi bawak DSLR ke hulu hilir. Kaya betul mak bapak diorang ni.

Ko patut masuk kelab photo, pastu bile dah ada ilmu, bleh aa beli DSLR :D

anastasyea said...

best pe kalau ambil gambar selalu.. nanti boleh buat kenangan bila dah tua =)

Latest entry:
Bazar Iftar Bazar Berbuka Puasa...

pilothans said...

hi..standard laa filem mane leh bukak! me used to use this till form 5..even used film camera during my euro trip in 2001. That time digicam mane famous lagi! haha..dak2 zmn skrang..hahahah....

cheers..

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails