nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

05 July 2010

Hari Pertama Dan Hopefully Yang Terakhir

1st day. Pemenat, peletih, pemening, pe-semua2. Tu la aku, orang len jadi pelajar, aku jadi pe[lain].

1st day degree, perasaan serono tu still menebal dalam diri bila lepas dah foundation. Fuhh.. azab la gak. Kepada semua dak foundy yg baru, chaiyok2 la, bak kate bahasa mak mertua aku nun kat korea tu. Ari ni la jugak 1st time tengok muka2 baru yang akan memporak perandakan menceriakan university terchinta ini.

muka aku yang baik time time foundy

Disebalik muka skema dan tali pinggang yang buckle still bersinar yela, baru beli, cap jari pon takde lagi, apetah lagi kesan calar akibat lepak kat balcony sejam call awek, opps, terberitahu.. Tak pe la.. Pengalaman. Dapat elaun nih aku beli belt baru ye. Haha.

Dan macam biasa, upacara mengushar adik2 junior (pompuan je.......) dilakukan dengan penuh hampa.. ahh.. budak engine. Takpe la. Dimaafkan. Jangan tanye kenape, saye lelaki normal.

Dari dulu lagi, satu kes yang tak pernah lupa nak susahkan aku, ialah masalah kad id. Dari 1st day foundy, nak pegi final, sampai ke degree, seronok betul dorang kenekan aku. Hari ni pon sama gak.. sabar jela.

Orang len wat id senang2 je, dlam aircond je. Aku sorang je rasenye kena bermarathon dari jabatan ke jabatan, bukan jambatan ke jambatan.

Time foundy, id aku oke je penampilan dia, penuh karisma, macam tuanye jugak,ceh

Tapi data dalam tu, bukan data aku, tapi data kepunyaan seorang apek kelas aku (sori wei.haha) then tiap kali nak pegi amek ticket final exam, tiap kali tu jugak aku takleh amek, and tiap kali tu jugak aku tipu registrar yang “sem lepas ok je” haha. Yela, malas nak pikir alasan.

Tak cukup lagi ngan kesusahan tu, kad id aku gak tak leh di scan kat mana2 pintu, seperti itms (comp lab) and office occomodation. Pergh.. nak masuk ITMS macam pencuri. Aku dok lepak tepi tu, tunggu sape2 lalu. Then bila pintu terbuka, teeet, aku lari tahan pintu. Waghahaha.. tak boleh belah. Pernah sekali tu, dekat 10min gak aku tunggu orang tapi takde. Camne nak kua? Last2 aku bukak selak pintu tu. Haha. Ternganga je. Tak pe arh, bukan ade pape pon.

Hari ni pulak, berjam2 aku explain, kene marah, berdiri and tanye “camne ni puan?”, dan dibalas ngan muka yang aku da leh agak dowang F dalam hati.. So tak yah aku cerita kot, cukup la aku bagitaw yang aku tak pergi kelas lansung sebab “melawat” registrar,ITMS and pejabat keselamatan. Dari pagi sampai kol4. Orang len seronok tido je. Sawadikap tol..

And time nak balek, dalam bas ada la segerombolan budak foundy, marah tol sebab bas lambat jalan, dok stop je, dia tak taw pulak aku pernah tunggu bas lagi lama. Last2 dorang kua pegi tukar bas, tinggal sorang mamat je.

driverku sepanjang semester

Then dalam seminit dua camtu, bas gerak. Haha.. loser!! Tunggu la ko dalam sejam dua lagi..

10 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Mr Noble said...

masalah kad id: kad id tu tak suka kat ko kot :p

Liyana said...

tiba2 rasa cam setuju ngan Mr Noble..

ica said...

haha...sengal kau..kau ni penuh dgn kesengalan..dan untuk itu aku rasa blog kau telah ada satu identiti dan akan menjadi smakin maju hasil drpd kesengalan dan strategi pemasaran kau..

kudos!

selamat lah ber cikgu jamal lagi..aku bru baca post ni kau dah msg aku psl lec calculus tuh..:P

princeduyong said...

haha...kau memang sempoi bro...teruskan teruskan...

HaiDa HiDa said...

bestkan dapat smbg belajar.. rasa nk belajar jer sepanjang hayat.. hehehe.. byk suka dan dukanya dalam menimba ilmu ni.. apa2 pun tahniah k..

qaseh said...

sabor jela..dugaan namanya tu

ica said...

mne komen aku??kau delete ke paan???:'(

Hassanah said...

best nye ade pak cik driver
haha

paan sabri said...

nisa, xde delete pon.. comment sblom ni pon ilang.. pesal ek?

Mr Noble said...

paan sabri,
blogger/blogspot/google tgh ada masalah ni. tu yg comment hilang/lambat kluar

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails