nuffnang

facebook!

nuffnang

PAANTHOLOGIST

06 July 2010

Macam Mana Bomoh Masukkan Jarum Dalam Telur??


Best je tengok ahli magis wat magic kan? Kadang (selalu actually) dia tak pasal2 kena tuduh pakai ilmu hitam, padahal kita yang tak taw dan tak mampu nak piker ape trick dia guna. Hahaha. Aku ni pon minat la gak main silap mata nih. So kalo bosan2, sifu aku, en.youtube la ajar aku wat magik..

Korang mesti pernah dengar citer yang konon2 ada bomoh hebat kan? Leh cakap ngan makhluk halus la, itu la, ini la, last2 rogol orang tapi tu sume tak taw la betul ke tipu. And aku pon tak kate dorang penipu. Yang aku taw, setakat adegan keluarkan jarum 7-8 batang dari dalam telur tu, senang kacang je buat. Aku pon penah wat gak. Nak taw camner?

Senang je. So macam tv show masak2 gak la. Mesti perlukan bahan2 kan? Oke puan2 (baca ngn gaya selebrity) ape yang diperlukan ialah: sebiji telur ayam, jarum jahit, (jarum peniti tak leh, coz dye tak smooth, mksud aku ade kepala cam paku) and cuka, atau encik john panggil vinegar (jangan bagi aku kuarkan nama saintifik, i hate chem.!!)

Oke, mula2, korang kene niat nak kenekan orang, bila dah ada niat jahat dan hati yang busuk, baru semangat sikit kan?

Next, korang celup/rendam/dip/cicah telur tu kat dalam cuka. Alternative yang mudah dan senang ialah cari penutup botol air. Biar la dalam 4-5min.

Then, bila dah direndam cuka tu, kulit teloq tu akan jadi lembut selembut I so senang la korang memulakan operasi mencucuk jarum dalam tu. [sila buat dengan slow dan disertakan ketawa kecil dalam hati]. Masuk la dalam 7 batang jarum jahit.

Lepas tu, celup balik dalam air paip biasa, supaya kulit teloq tu keras balik, cam normal la.

Kenape 7? Macam korang taw, 7 kan magic number konon2. So Nampak la nilai ke-magic-kan dalam trick nih. Nak letak lebih pon takpe. Takde hal.

So dah siap tu, biar teloq tu kering sat, lap2 sket. Sambil2 tu korang atur la ayat2 nak tipu. Mandrem2 sikit. Tapi jangan lebih2 sampai terpesong akidah sudah. Tu bukan aku yang suruh oke!

Hah.. da siap untuk memulakan modus operandi mengenakan orang.. selamat mencoba! =)


PERHATIAN!!

Jangan letak rata2, silap2 nanti bibik korang wat scramble egg ataupon wat goreng pakai teloq Korang (teloq yang dah modified).

p/s: maybe leh manipulate cara nih untuk masukkan darah or whatever dalam telur.. lu pikiaq la sendiri..

10 Orang Gaduh Sebab Entry Ini:

Hassanah said...

weyh paan boleh kelentong budak-budak tadika ni
haha

jom bace,
Kartun Dulu-dulu(Part2)

nuyuEna said...

sure ke jd ni babe..?
t kn xpsal2 mak bebel sbb sume telur duk lam cuka..hahaha

suhaisweet said...

Nice..My very da very latest.. Bahaya!

Fyzal said...

hahaha.. dah nama pun magic..

suhaisweet said...

Hi, Visiting here..Very nice..luv ur blog...Very special for u.. Don’t Miss it!

~ataicha~ said...

jadi ke tak trick ni..
nak test balik nanti..

.sweet-ants. said...

hahaha
penah tgk dlm tv3 care dorg wat ni
mmg penipu abis bomoh ni

tqa said...

yes! boleh jadi bomoh jadian pasni.
ngehehe :D
mekacih3!
JempotDatangKeBlogTqa

VOX said...

hahahahaha aku nak cube masuk jarum dalam teloq goreng......=.="

Lan BabyBlogger said...

ang ni mcm penah klentong orang ja paan.
hahah

paanthology. Powered by Blogger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails